На початку осені буде свіжо: яка буде погода в Україні у вересні 2022 року – детальний прогноз синоптиків

Календарна осінь офіційно розпочалася і кожному українцю цікаво дізнатися – чого чекати від майбутнього сезону. Синоптики поділилися докладним прогнозом погоди на осінь 2022 року

Літо 2022 року офіційно позаду – спекотні серпневі дні пройшли, а на заміну їм повільно та непомітно підкралася осінь. І, якщо ви вже побігли діставати з далеких полиць шаф зимовий одяг і підбираєте в магазинах нову пару теплого взуття, варто зупинитися. Синоптики спрогнозували теплу та м’яку осінь, яка плавно та без різких стрибків перейде в зиму.

І хоч початок вересня принесе в Україну невеликі похолодання, синоптики обіцяють швидке потепління. За прогнозами фахівців, середні показники термометра у вересні будуть близькими до літніх цифр.

На початку вересня кліматологи очікують зниження температури на показники від 6 до 8 градусів, але на довго прохолода не затримається.

Кліматолог Ігор Кібальчич поділився, що погодні процеси здебільшого вже з початку вересня перебудовуватимуться на осінній тип. Українцям доведеться потерпіти осінню прохолоду, але, за оцінками кліматолога, вже до кінця 10-х вересня теплота повернеться. Таким чином, розповідає Кібальчич, метеорологічну осінь у першому місяці сезону не очікують – атмосферна температура залишиться у комфортному літньому діапазоні.

Фахівці поділилися детальним прогнозом погоди.
Фахівці поділилися детальним прогнозом погоди.

Синоптик не забув поділитися й інформацією про очікувані опади. Так, за прогнозами фахівця, у вересні на Україну очікує від 70 до 75% опадів від кліматичної норми. Це означає, що можливий розвиток посухи, а небезпека пожеж залишається високою.

Середньомісячна атмосферна температура за даними українських фахівців очікується на 1-1,5 градуса вище за норму і становитиме (залежно від області) від 14 до 19 градусів тепла

, – поділився синоптик Ігор Кібальчич.

Крім того, важливо відзначити, що тимчасове зниження температури розпочнеться вже з цього тижня. Кліматологи попередили українців, що температура плавно падатиме і пов’язано це з холодними атмосферними фронтами, що насуваються, і прийдуть вони в Україну з північного заходу.

Нагадаємо, що вчора ми розповіли про докладні прогнози синоптиків на осінь 2022 року. Кліматологи поділилися своїми очікуваннями від усіх трьох місяців літа і розповіли, коли можна починати діставати із засіків теплий одяг та зимове взуття.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.