Коли в Україні переводять годинник на зимовий час у 2022 році: точна дата

У повсякденній метушні можна запросто забути про те, що двічі на рік всі колективно переводять годинник. Нещодавно повідомили точну дату, коли стрілка годинника переведеться на зимовий час – не пропустіть цей день

Традиційно щороку українці двічі чіпають стрілку механічного годинника – при переведенні на літній час, а також при переході на зимовий варіант. На зимовий час переходять в останню неділю жовтня. Цьогорічний день випав на 30 жовтня.

Переведення годинників на літній та зимовий час щорічно турбує практично кожного українця – численні суперечки вже довгі роки не вщухають, проте з року в рік усі колективно беруть до рук всі домашні годинники і “тривожать” стрілку, рухаючи її в різні боки. Телефони, розумні годинники та інші інноваційні гаджети не потребують ручного настроювання – вони запрограмовані так, що самостійно змінюють час у потрібний день. Однак “стара добра” механіка потребує ручного настроювання.

Коли в Україні переводять годинник на зимовий час у 2022 році

У ніч з 29 на 30 жовтня о 04:00 ранку стрілка годинника пересунеться на годину назад.

Зазначимо, що на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також на деяких територіях Донецької та Луганської областей годинник не переводиться – люди орієнтуються за місцевим часом.

Як підготувати організм до сезонного переведення часу
Як підготувати організм до сезонного переведення часу

Як адаптуватися до сезонного переведення часу

Спочатку переводити час почали задля економії світла – завдяки цій нехитрій маніпуляції світловий день збільшується, а значить, що електроенергію можна не використовувати на годину довше. Хоча переважна частина країн у всьому світі відмовилася від такої практики, а економісти заявляють, що переведення часу ніяк не економить електрику, ми щороку продовжуємо виснажувати свій організм.

Лікарі зазначають, що найскладніше переведення часу переносять люди, які страждають від захворювань серцево-судинної системи, а також ті, хто має схильність до депресії. Так, фахівці радять таким категоріям населення поступово готувати організм до переведення стрілки годинника.

Щоб уберегти себе від негативного впливу часу, варто поступово підлаштовувати режим сну до майбутніх змін. Так, за словами лікарів, через порушення сну в період переведення годинника частішають випадки інфарктів. Крім того, в період переведення стрілки годинників фахівці відзначають зростаючу кількість суїцидів.

Люди, які схильні до депресивних захворювань, повинні приділити собі максимальну увагу у цей період – більше відпочивати, скоротити кількість стресових ситуацій, а також оточити себе турботою та любов’ю.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.