Сніг і дуже багато дощів: синоптик попередив українців про погоду у жовтні 2022

Кожен волів би подовжити тепле "бабине літо", але прогнози синоптиків на жовтень 2022 року говорять про те, що українцям час діставати парасольки та зимове взуття

Вересень підійшов до завершення, а тому всі потрошку починають прощатись із надіями на залишки тепла. Українці починають готувати зимове взуття й діставати теплі речі: і правильно, вважають синоптики. Нещодавно спеціалісти опублікували детальний прогноз погоди на жовтень 2022 року. То ж яким буде цьогорічний екватор осені?

До кінця цього тижня, а також увесь наступний, українці майже по всій території країни зможуть насолодитись сонячним теплом. Але треба бути готовим до того, що погода зовсім скоро почне “по-осінньому” псуватись. В жовтні синоптики прогнозують велику кількість опадів та навіть сніг. Проте, дуже холодно не буде: на це впливає глобальне потепління. Показники температурного стовпчику днями будуть перевищувати загальноприйняту норму на декілька градусів.

Очікувана температура у жовтні 2022 року: загальна характеристика

Спеціалісти спрогнозували, що у середньому показники температурного стовпчика у майбутньому жовтні коливатимуться у західних регіонах України від +6 до +9 градусів, а от температура на Півдні України буде дещо теплішою – там кліматологи очікують від +10 до +11 градусів.

Погода в Україні у жовтні 2022 року
Погода в Україні у жовтні 2022 року

До 10 жовтня температура буде зберігатись стабільно прохолодною, а от потім погода може трішки порадувати українців. Синоптик Ігор Кібальчич заявив, що тепліше стане не у всіх регіонах, проте можна сподіватись на ймовірне бабине літо. Але поки що прогнозувати потепління зарано.

Прогноз погоди на зиму 2022-2023 року

Майже всіх українців турбує питання, що готує для нас майбутня зима. Спеціалісти Укргідрометцентру проаналізували температурні дані за останні 30 років і змогли скласти приблизний прогноз на зиму 2022-2023 року. За словами спеціалістів, очікувати “лютої” зими не варто – у грудні, січні та лютому дійсно буде холодно, але сильних морозів синоптики не очікують.

Синоптики українського гідроментцентру заявили, що показники на температурному стовпчику в зимовий період будуть відрізнятись від минулорічної погоди – цієї зими середні показники стануть вищими на декілька градусів.

Схожі статті

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.

Позитив потрапив у лікарню та назвав причину, якою виявилася екс-колега Дорофєєва: не один Дантес страждав

Олексій Завгородній показався на лікарняному ліжку під крапельницею. Відомий музикант розповів про своє самопочуття прихильникам в Instagram.

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.