Прогноз погоди в Україні на вихідні 8-9 жовтня: бабине літо, туман і місцями дощі

Синоптики Укргідрометцентру опублікували детальний прогноз на майбутні вихідні. Погода буде непередбачуваною, але теплою. Дізнайтесь, чи порадують вас 8-9 жовтня 2022 року

Синоптики не обманули – “бабине літо” таки прийшло! Нещодавно спеціалісти опублікували детальний прогноз погоди, в якому розповіли, що українців чекає на цих вихідних. Відтак, за словами кліматологів, майже по всій території України буде туманна погода, проте лютих осінніх холодів чекати не варто.

Синоптики радять налаштувати на дощову погоду – запасіться одягом, який не пропускає вологу, і пошукайте надійну парасольку. Український гідрометеорологічний центр повідомив, що погода по всій Україні залишатиметься стабільною, проте жителі декількох областей мусять бути готовими до “сюрпризів”.

У деяких регіонах України на цих вихідних очікуються опади, проте взагалі синоптики обіцяють суху і теплу погоду
У деяких регіонах України на цих вихідних очікуються опади, проте взагалі синоптики обіцяють суху і теплу погоду

Кліматологи заявили, що другі жовтневі вихідні потішать українців теплою і сухою погодою. Втім, західні та північні регіони накриє невеликий циклон. Жителі цих регіонів у неділю зіткнуться з дощовою погодою. Проте, субота для них буде сухою. Ідеальні вихідні – в суботу можна буде прогулятись, а неділю провести зі своїми близькими вдома у теплі.

Вночі та зранку майже у всіх регіонах буде туманно. Варто бути обережними у ранкових поїздках, адже видимість на дорогах буде дещо обмеженою. Температура не опуститься нижче нуля, проте вночі варто дістати теплу ковдру. Середній нічний показник термометра показуватиме від 3 до 10 градусів Цельсія в різних регіонах. Вдень температура підійметься до 12-19 градусів, а от жителям Півдня та Заходу України пощастить насолодитись теплою погодою. За прогнозами спеціалістів, на цих територіях вдень триматимуться 22 градуси.

Українцям, аби не замерзнути, варто приготувати теплі піжами і зимові ковдри, адже вночі температура різко впаде
Українцям, аби не замерзнути, варто приготувати теплі піжами і зимові ковдри, адже вночі температура різко впаде

У столиці погода сильно не відрізнятиметься. Погода на вихідних 8-9 жовтня в Києві буде також дощовою та трішки туманною. Опади очікуються на Лівобережжі. Інші столичні райони залишаться сухими. Вночі у Києві триматиметься температура від 6 до 8 градусів, а от вдень кияни насолодяться дещо теплішими показниками термометра – від 16 до 18 градусів.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.