Україна в темряві: якими продуктами та речами запастися про всяк випадок

Хоча всі сподіваються, що повного блекауту не буде, варто приготуватись до цього про всяк випадок, аби це не стало неприємною несподіванкою. Що має бути в домі кожного українця?

Останнім часом українці впевнились на власному гіркому досвіді: без електроенергії цивілізований світ зупиняється, а життя перетворюється на виживання. Для того, аби бути готовими до будь-якого розвитку подій, потрібно заздалегідь підготувати так звану тривожну валізу – речі та продукти, які стануть у пригоді під час повного припинення електропостачання. Експерти розповіли, що повинно бути в домі кожного українця.

Речі, які допоможуть зігрітись

Якщо у вас вдома немає опалення, то єдине джерело тепла – це ви самі. Для того, аби не захворіти та не перемерзнути, варто тепло одягатись. Втім, найбільше хитрість – одяг шарами. Найголовніше – не купа теплих светрів, а порядок одягання. Кожен шар одягу має щільно прилягати до тіла, адже саме таким чином одяг буде зберігати тепло вашої шкіри та передавати її назад до тіла.

Одягатись тепло можна за допомогою тришарової концепції одягу
Одягатись тепло можна за допомогою тришарової концепції одягу

Якщо маєте змогу, то варто купити термобілизну – її одягають завжди першим шаром. Втім, якщо можливості придбати такий одяг немає, то його можна замінити декількома шарами лонгслівів, які обтиснуть тіло, та колготами або ж лосинами.

Надавайте перевагу флісовій тканині та натуральній вовні.

Що їсти та пити під час блекауту?

Для того, аби вам завжди було, що їсти під час відсутності електропостачання, потрібно заздалегідь запастись продуктами, які не потребують особливих умов зберігання. Також у домі повинні бути продукти, які не потрібно готувати. Навіть, якщо вдома у вас є газ або ж газовий балон, запасіться наступними продуктами:

  • Консервовані каші, суха локшина швидкого приготування;
  • М’ясні, рибні та овочеві консерви, тушонка;
  • Хлібці або ж сушений хліб, сухарики;
  • Горішки та чорний шоколад;
  • Сухофрукти.
Заздалегідь зробіть запаси їжі та води
Заздалегідь зробіть запаси їжі та води

Крім того, експерти рекомендують зробити запас продуктів для всієї родини, якого вистачить мінімум на три години. Старайтесь купувати такі продукти, які швидко не зіпсуються без холодильника. Якщо у холодильній камері залишилась їжа, під час блекауту спершу потрібно з’їсти те, що швидко псується, а лише після харчуватись продуктами тривалого зберігання.

Крім того, не забудьте заздалегідь запастись достатньою кількістю технічної та питної води. На кожного члена родини залишайте 2 літри питної води на день.

Як залишатись на зв’язку?

У запасі потрібно мати декілька павербанків
У запасі потрібно мати декілька павербанків

Для того, аби ваші гаджети були заряджені, потрібно мати декілька павербанків. Зауважимо, що акумулятор пристрою розряджається набагато більше на холоді. Отож, коли лягаєте спати, не залишайте павербанк, наприклад, на підвіконні, а беріть його з собою під ковдру.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.