Як підключити генератор до будинку: покрокова інструкція, правила і техніка безпеки

Сьогодні дедалі популярнішою стала тема використання генераторів. Розповідаємо, як правильно їх підключати, де можна використовувати та яких правил безпеки дотримуватись

Останнім часом українці дедалі частіше звертаються по допомогу до генераторів для того, аби комфортно пережити вимкнення світла. Втім, під час користування сучасними девайсами, варто дотримуватись правил безпеки та знати, як правильно його піюддючати та взагалі де можна ставити генератор.

Правила користування генератором

Експерти поділились правилами користування генератором
Експерти поділились правилами користування генератором

Державна служба України з надзвичайних ситуацій опублікувала перелік правил безпечного користування девайсом. Перед тим, як встановлювати генератор вдома, варто уважно ознайомитись з наступними порадами:

  • Генератори можна встановлювати лише на вулиці, а відстань до вікон має сягати не менше шістьох метрів від дверей або вікон;
  • Пристрій потрібно тримати сухим та захищати від вологи, дощу або підтоплення. Зауважте, що дотик до вологого девайсу може коштувати вам життя;
  • Дозвольте генератору охолонути перш ніж заливати в нього паливо. Це потрібно, аби уникнути ймовірного спалаху топлива;
  • Встановіть детектори чадного газу, адже останнім часом стає дедалі більше постраждалих та померлих від отруєння чадним газом.

Де можна встановлювати генератор

Перш ніж вирішити, де встановити корисний пристрій, потрібно зауважити декілька важливих моментів. Перш за все, кожен такий пристрій, як вже було зазначено, викидають вихлопні або ж відпрацьовані гази. Отже, генератор рекомендують встановлювати на відкритому просторі. До того ж, девайс потребує постійного охолодження, а тому потребує наявності системи вентиляції.

Як правильно користуватись генератором
Як правильно користуватись генератором

Про те, чи можна підключити генератор в квартирі, розповів експерт Ігор Ясько. Якщо ви мешкаєте у багатоповерховому будинку та хочете мати доступ до електроенергії під час блекауту, то це потрібно узгоджувати з мешканцями всього будинку. Встановлювати генератор у квартирі заборонено, тому це потрібно робити в технічних приміщеннях житлового будинку.

Так, за словами експерта, для обладнання багатоповерхового будинку генераторами, потрібно знати не лише правила безпеки, а й законодавчу базу. При використанні генераторів та будь-яких інших пристроїв, що спалюють топливо, потрібно сплачувати спеціальний екоподаток.

Інструкція з підключення генераторів

Ілюстрація від Держенергонагляду
Ілюстрація від Держенергонагляду

Держенергонагляд дав рекомендації, як підключити генератор до будинку. Перш за все, дотримуйтесь всіх інструкцій, які зазначені виробником. Не забувайте про правила безпеки під час користування девайсом.

Найпростіший та найбільш надійний спосіб використовувати генератор – підключити до нього подовжувач, а до нього підключити пристрої, якими ви хочете користуватись.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.