Кияни просять скасувати комендантську годину першого січня: “Нехай влада не перекладає вину, а щось робить”

Кияни внесли петицію стосовно скасування комендантської години в українській столиці. Детальний огляд запропонованого до розгляду проєкту та реакція українців на ймовірні зміни

На офіційному сайті петицій Київської міської ради з’явився запропонований до розгляду проєкт про скасування комендантської години в українській столиці. Опублікована петиція пропонує зовсім скасувати заборону перебування на вулиці у нічний час для святкування Нового року. Що відомо про опубліковану пропозицію та як на неї відреагували українці?

Скасування комендантської години

На київському сайті петицій з'явилась пропозиція скасувати комендантську годину 1 січня
На київському сайті петицій з’явилась пропозиція скасувати комендантську годину 1 січня

Автором опублікованої петиції виступив Тимофій Мірошник, а на офіційному сайті вона з’явилась минулої доби. За цей час петицію встигла підписати 391 людина, доки для розгляду необхідно 6 тисяч підписів. Автор пропонує скасувати комендантську година лише 1 січня, аби в людей була можливість відсвяткувати Новий рік.

Так, автор запропонував скасування комендантської години у новорічну ніч, адже, за його словами, не кожен матиме змогу повернутись додому після навідування гостей. Крім того, заявив у захист своєї петиції киянин, не всі можуть залишитись ночувати там, де святкують Новий рік 2023.

Вважаю що варто відмінити комендантську годину на Новий Рік, так як все одно багато людей буде повертатись від друзів/родичів, далеко не у всіх буде можливість залишитись на ночівлю там де святкували

– залишив у описі до петиції Мірошник.

Новина про петицію в одному з київських телеграм-каналів
Новина про петицію в одному з київських телеграм-каналів

Столичний новинний Телеграм-канал опублікував допис про опубліковану на офіційному сайті петицію. Завдяки емоджі-реакціям видно, що багато підписників каналу не оцінили ідею Тимофія Мірошника, адже майже 5000 негативно відреагували на новину. Понад 2,5 тисяч жителів української столиці висловили свою згоду або мовчазну підтримку петиції. Доки підписів недостатньо для розгляду відповідної петиції, тому охочим гуляти без спину у новорічну ніч варто притримати радість.

Нагадаємо, що у серпні на офіційному сайті електронних петицій Київської міської ради вже з’являлась пропозиція скоротити комендантську годину. Тоді автор петиції запропонував, аби заборона починала діяти о першій ночі. Тоді було опубліковано відповідь, у якій зазначили, що зміна та затвердження часу комендантської години входить до обов’язків військового командування або Київської міської військової адміністрації.

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.