На Запоріжжі після пологів померла і жінка, і дитина: чому рідні не можуть поховати маму разом з немовлям?

У Запорізькій області медики не могли врятувати немовля, а згодом і жінка померла. Тіло малюка зникло, тому рідні не можуть поховати маму разом з дитиною, – повідомляє ТСН.

Святослав й Олена Наумічеви з Енергодара чекали на першу дитину. Однак на восьмому місяці вагітності жінці раптово стало погано, тому її терміново забрали до лікарні.

Олена Наумічева
Олена Наумічева

Через кілька годин стало відомо, що новонароджений малюк помер, а стан породіллі вкрай важкий. Рідні просили лікарів негайно перевести молоду жінку до обласної запорізької лікарні, але ті відмовились.

Сестра Олени Наталія Щеглова розповідає, що медики дуже спокійно реагували на стан пацієнтки: «Не переймайтеся, все добре. Завтра ваша донька встане, принесете їй супчик». Вони сиділи пили каву».

Наталія Щеглова
Сестра Олени

Святослав Наумічев повідомив, що згодом у дружини виявили сепсис та проблеми з легенями й нирками. Олену під’єднали до апарату штучного дихання і все-таки перевезли в обласну лікарню. Після важких операцій жінка втратила зір, її нирки майже не працювали. А на 43 день після пологів вона померла.

Чоловік вагітної жінки
Чоловік загиблої жінки

Після трагедії родина померлої планувала поховати жінку разом з малюком. Лікарі запевняли, що тіло новонародженої дитини знаходиться у морзі, але насправді його там не було.

Родичам навіть не видали основної довідки про народження дитини. Відомо лише, що тіло малюка возили на розтин у Запоріжжя. Потім його передали лікарям в Енергодарі, але в морг тіло новонародженого не потрапило.

Лікарі відмовляються коментувати ситуацію. А от колишній медик Енергодарської лікарні Микола Маєвський, якого перевели в поліклініку розповідає: «У пологовому будинку два лікарі. Вони не здатні надати потрібну невідкладну акушерську допомогу. У закладі немає операційної сестри. Наприклад, надходить хтось з кровотечею, треба швидко прооперувати, але це неможливо».

Акушер-гінеколог Маєвський говорить, що неодноразово намагався привернути увагу до гінекологічного відділення в Енергодарі. За його словами, там катастрофічна ситуація.

У поліції розпочали розслідування, однак без висновків спеціальної комісії обласного департаменту охорони здоров’я, правоохоронці не можуть виконувати свою роботу в повному обсязі. У зв’язку з карантином, ця комісія навіть не починала працювати.

Схожі статті

Свекруха пригостила рибним манником: тепер цей пиріг став нашим улюбленим. Рибу іноді заміняю на курку

Якщо приготувати тісто для рибного пирога за цим рецептом, то воно пропечеться рівномірно й не буде ефекту мокрої випічки. Тому навіть ті, хто не любить рибу, з'їдять шматочок із задоволенням.

Не рецепт, а золото! М’який і соковитий шашлик з димком у духовці: весь секрет у правильному маринаді

Шашлик – смачне, замариноване м'ясо запечене на мангалі. Та приготувати смачний шашлик можна не лише на природі. Як запекти шашлик у духовці – далі у матеріалі.

Улюблений дачний рецепт: готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба. Така смакота, і завжди під рукою

Цей рецепт обов'язково припаде до вподоби тим, хто цінує свій час. Дізнайтесь, як покроково приготувати тефтелі, а потім заморозити так, щоб вони не втратили вигляд.