В Україні пропонують ввести “День подяки” як в Америці з офіційним вихідним: традиції і дата нового свята

7 серпня нардепом Георгієм Мазурашу було зареєстровано проєкт закону № 9574, яким передбачається встановлення державного свята "Дня подяки". 

Ініціатор нового державного свята вважає, що така інновація потрібна країні, адже дасть суспільству можливість офіційно висловити подяку всім, кому вважає за потрібне.

Відзначати свято пропонують 22 жовтня. Середина осені ідеально підходить для родинного святкування. До речі світ в цей день відзначає “День змін на краще”.

Головна страва на День подяки
Головна страва на День подяки

Готуємось до нового державного свята

Разом із проєктом закону на сайті Верховної Ради можна проглянути і пояснювальну записку. Саме там трактується головна ціль впровадження нового державного свята.

“Мета законопроекту – формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує”

В разі, коли Верховна Рада все ж підтримає законопроєкт, то 22 жовтня може стати офіційним вихідним. Важливо, що додаткових коштів на впровадження нового свята з державного бюджету виділяти не потрібно.

Святкування Дня подяки в Америці
Святкування Дня подяки в Америці

Хочемо зазначити що “День подяки” це американське свято, яке відзначають в останній четвер листопада. Воно має історичні корені, адже саме в таку пору пілігрими святкували закінчення збору врожаю. Вперше американці почали відзначати “День подяки” в 1789 році. А ось офіційно це свято було затверджено лише в 1863 році президентом США Авраамом Лінкольном і відтоді цей день вважають офіційним вихідним.

Головне мета – вдячність за добрий врожай. Традиційно в цей день на столі має бути запечена індичка. Американські завжди в це свято готують багато різних страв та одягають красивий одяг. І обов’язково дякують один одному.

Автор нового законопроєкту має неоднозначну славу. Його ідеї завжди піддавались критиці з боку колег та пересічних українців. Не так давно він пропонував змінити слова Гімну України, за що отримав особисту критику від Володимира Зеленського.

Георгій Мазурашу
Георгій Мазурашу

Наразі невідомо, як відреагують депутати на такий законопроєкт і чи отримає він більшість голосів, тому залишається лише слідкувати за новинами.

Популярне

Схожі статті

Мають трьох дітей, але за кордон ні-ні: Решетнік, Дикий та інші багатодітні зірки, які попри все в Україні

Україна переживає важкі часи через війну, економічні труднощі та інші виклики. У таких умовах питання про збільшення сім'ї може викликати непорозуміння або навіть звинувачення.

Шоколадний десерт без борошна, масла та цукру: закохалась з першого шматочка! Навіть на свято буду подавати

Такий шоколадний десерт готується мега просто та швидко. Вам знадобиться всього декілька доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині.

Картопля й трошки фаршу: неймовірні трикутнички у сковорідці печу по 3 рази на тиждень, а просять частіше

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати щось зовсім особливе — простий, але надзвичайно смачний рецепт, який вразить вас своєю простотою та неповторним смаком.