У шкільну програму включили Барських і Пивоварова: як українці відреагували на нові підручники для школярів

До шкільної програми в українських навчальних закладах додали сучасних артистів. Як українці поставились до того, що тепер їхні діти вчитимуть постаті Барських і Пивоварова?

Макс Барських і його колега Артем Пивоваров потрапили до шкільних підручників. Пісні відомих українських артистів тепер вивчатимуть у навчальних закладах середньої освіти діти, втім не всі громадяни позитивно поставились до нововведення. Зокрема, основною причиною обурення став той факт, що знаменитості до початку повномасштабної війни виступали для росіян та активно взаємодіяли з сусідньою державою.

Барських і Пивоваров у підручниках

У рамках програми “Нова українська школа” спеціалісти з освіти та культури підібрали дві пісні, які увійшли до підручника з української мови для учнів шостого класу. За відкритою інформацією, тепер на 236 сторінці книги будуть розміщені рядки з двох пісень артистів. Серед творчості Артема Пивоварова фахівці обрали пісню “Маніфест”, а ось що стосується творчості Барських, то діти вчитимуть “Буде весна”.

Артема Пивоварова та Макса Барських додали до шкільної програми у підручники
Артема Пивоварова та Макса Барських додали до шкільної програми у підручники

Такі пісні фахівці відібрали не просто так. За повідомленнями представників МОН, учні шостого класу на уроках з української мови вивчатимуть тему займенників на прикладі пісень відомих українських артистів.

Як українці відреагували

Після новини про те, що тепер діти вивчатимуть теми з української мови нестандартним і доволі новаторським способом, українці відреагували по-різному. Так, громадськість розділилась на декілька таборів – частина засудила таке рішення представників Міністерства освіти та науки. Тим часом інша частина українців позитивно відреагувала на модерний спосіб вчити складні теми.

Як українці відреагували на новини про те, що Артем Пивоваров і Макс Барських тепер у підручниках
Як українці відреагували на новини про те, що Артем Пивоваров і Макс Барських тепер у підручниках

Що стосується громадян, які обурились через таке нововведення, то українці здебільшого були обурені, що як приклад було обрано саме Пивоварова та Барських. Річ у тім, що знаменитості мають неоднозначну позицію щодо мови та до 24 лютого минулого року активно виступали для росіян та у росії.

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.