Батько Зеленського отримав довічну стипендію: по скільки тисяч гривень будуть платити свекру першої леді

Батькові чинного українського президента Олександрові Зеленському присудили довічну стипендію. Розповідаємо, за які заслуги тато Володимира Зеленського отримав винагороду

Олександр Зеленський, український науковець і батько чинного українського президента, нещодавно став лауреатом довічної пенсії за вагомий внесок і досягнення у сфері наукової діяльності. Про це стало відомо з відповідного рішення Кабінету міністрів України. Так, відтепер щомісячно Олександр Зеленський отримуватиме стипендію. Розповідаємо, за що батькові президента присудили нагороду та скільки виплачуватимуть Олександрові Семеновичу.

Батько Зеленського отримав довічну стипендію

Нещодавно Кабінет міністрів України присудив Олександру Зеленському довічну стипендію за вагомі заслуги у сфері вищої освіти. Для присвоєння такої нагороди безпосередньо заклади освіти, в яких працюють науковці, що відзначились у своїй діяльності, або органи місцевого самоврядування висувають кандидатів. Пізніше Міністерство освіти та науки обирає поміж висунутих кандидатів тих, хто отримуватиме стипендію.

Скільки платитимуть щомісячно батькові Володимира Зеленського Олександру Семеновичу
Скільки платитимуть щомісячно батькові Володимира Зеленського Олександру Семеновичу

У рамках стипендіальної програми Міністерство нагороджує науковців, які зробили вагомий внесок у функціонування та розвиток освітньої системи України, систематично та протягом багатьох років забезпечували професійну підготовку здобувачів вищої освіти. Крім того, серед критеріїв для науковців, яким присудили премію, також є й те, що вони мали досягти 70-річного віку й продовжувати працювати у закладах вищої освіти на постійному місці роботи.

Батько Володимира Зеленського Олександр Семенович отримав довічну стипендію від Кабміну
Батько Володимира Зеленського Олександр Семенович отримав довічну стипендію від Кабміну

Зазначимо, що у публічному доступі можна знайти інформацію і про розміри стипендії, яку тепер отримуватиме батько Володимира Зеленського. Так, сума дорівнює трьом прожитковим мінімумам, які цьогоріч складають 2,6 тисячі гривень. Отже, Олександр Семенович віднині отримуватиме 8 тисяч гривень за свої заслуги й досягнення у науковій сфері.

Популярне

Схожі статті

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.

Сирна запіканка за кілька хвилин: найкращий сніданок дітям й дорослим. Не втомлююсь готувати своїм їдокам

Бажаємо, щоб кожен ваш ранок був добрим і тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом, який стане справжньою порадою в цьому для всієї вашої родини.

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!