У скільки українцям обійдеться окрошка: одна картопля по 35 грн за кілограм – ціни на продукти по рецепту

Одна з найпопулярніших літніх страв – окрошка. Цьогоріч собівартість такого частування може бути дещо вищою, ніж минулого року. Розповідаємо, скільки коштує страва для українців.

Окрошка – улюблена страва багатьох. Її готують із додаванням свіжих продуктів та соусу на основі кисломолочних продуктів. Варити страву не потрібно, а тому багато хто цінує її за можливість освіжитись спекотного літа.

Щороку господині традиційно готують таке частування для своєї родини. Розповідаємо, скільки коштів доведеться витратити із сімейного бюджету для того, аби приготувати страву. Окрошка може “вдарити” по карману, але вміння економити допоможе приготувати її дешевше.

Вартість продуктового набору для окрошки

Для приготування окрошки вам знадобляться наступні продукти:

  • Картопля;
  • Яйця;
  • Редиска;
  • Свіжі огірки;
  • Варена ковбаса;
  • Кріп;
  • Зелена цибуля;
  • Сметана;
  • Мінеральна вода;
  • Сіль на смак.
Експерти озвучили вартість продуктового набору для окрошки в Україні 2024 року влітку
Експерти озвучили вартість продуктового набору для окрошки в Україні 2024 року влітку

Якщо сіль знайдеться на будь-якій кухні, то за іншими продуктами доведеться йти до магазину. Так, наприклад, у найпопулярнішому супермаркеті України купити картоплю можна за 33-35 гривень за кілограм. Для окрошки знадобляться 4-5 середніх картоплин, що потягне близько на кілограм.

Найдешевші курячі яйця коштують 40 гривень за десяток. Для окрошки потрібно 5 штук, що дорівнює 20 гривень. Пучок редиски у супермаркеті коштує 50 гривень. Цієї кількості продукту буде достатньо для каструлі окрошки. Кілограм огірків коштує 50 гривень, але для окрошки знадобиться декілька штук, що “затягне” на 20 гривень.

Експерти озвучили вартість продуктового набору для окрошки в Україні 2024 року влітку
Експерти озвучили вартість продуктового набору для окрошки в Україні 2024 року влітку

Найдешевша варена ковбаса коштує 93 гривні, для окрошки знадобиться вся палка. Пучок зеленої цибулі та кропу разом вийде на 43 гривні – цього теж буде достатньо для страви. За сметану доведеться віддати 39 гривень, а за пляшку мінеральної води – 13 гривень.

Виходить, що собівартість каструлі окрошки складе близько 313 гривень.

Популярне

Схожі статті

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.