Помер Борис Патон: відійшов у вічність видатний український вчений і академік

Трагічна звістка повідомив на своїй сторінці президент України - пішов з життя академік Борис Патон.

Великий українець, вчений, Герой України, Людина-легенда з великої літери Борис Євгенович Патон помер сьогодні, 19 серпня 2020. Це трагічна звістка прийшла кілька годин тому.

Борису Євгеновичу 27 листопада мало виповнитися 102 роки. До останнього подиху він був при повному розумі і намагався повноцінно виконувати свої обов’язки глави Національної академії наук України.

Володимир Зеленський написав такі слова:

Металург, інженер, винахідник, учений, викладач. Перший нагороджений званням Героя України. Академік. Геній. Легенда. Є багато слів, якими можна описати Бориса Євгеновича Патона. Однак немає таких слів, які в повній мірі могли б розкрити масштаб його особистості.

І масштаб тієї втрати, яку сьогодні зазнала наша країна. У віці 101 року від нас пішов великий українець.

Я щиро дякую долі за те, що в житті мені випала нагода особисто поспілкуватися з Борисом Євгеновичем. Це була грандіозна особистість. Важко писати про нього в минулому часі. Мої щирі співчуття родині та близьким Бориса Євгеновича.

Вічна пам’ять!

Вже створена державна комісія для організації похорону та вирішення питань, пов’язаних з ними.

Вічна память
Вічна пам’ять!

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.