Театр абсурду по-українськи: якщо дитину-булера покарати – буде ще гірше жертвам

Шкільний буллінг стає проблемою №1 не тільки у нас, але і у всьому світі, а методи булерів (тих, хто пресує інших дітей) наближаються до найстрашніших прикладів дідівщини в армії.

Йдеться вже не тільки про моральное приношение в школах (нагадаємо, мова про дітей), все физические лица с травматизмом и навідверты кричанами випадках, коли “жертв” замовывали стороннім на побиттянябо.

 «Буллінг»

Масштаби цькування такі, що вже до 30% учнів зазнають жорстоких гонінь, причому, 90% – з бідних или неповних сімей.

 «Буллінг»

Так же, как и другие пользователи, которые вчитываются на сторонних сайтах с ошибками.

Статистика ЮНІСЕФ по Украине за последний период
Статистика ЮНІСЕФ по Украине за последний период

Ось щебня цитата с статті Наталии Лебідь для 24 канала за 2018 год:

 "Витримка

Тобто, для Міністерства освіти – проблеми не було і немає. Але, як каже статистка за 2019 рік – вже 210 тисяч звернення через шкільний булінг, з них майже 11 тисяч – в поліцію за нанесення фізичної і моральної шкоди дитині.

 «Буллінг»

Тенденція загрозлива і трохи її зупинив коронавірусний карантин. Але з вересня діти пішли в школу і всі гоніння отримали неймовірний сплеск. Точних даних немає, але мова йде про показники в 8-10 разів вище, ніж в попередньому році за той же період.

 «Буллінг»

На це зреагував освітній омбудсмен Сергій Горбачов, який вніс ініціативу всіх дітей-булерів ставити на облік в поліції (незалежно від віку, а серед них є навіть 7-річні сопляки) і знімати з обліку, якщо рік після цього на них не було жодної скарги. Але все це тільки на підставі постанови суду після скарги потерпілих.

Освітний омбудсмен України Сергій Горбачов
Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов

Батьки дітей, які зазнали булінгу, або стали їх мимовільними свідками, підтримали таку ініціативу. Зате серед батьків тих, хто якраз збиткує однокласників, піднявся великий протест, стали говорити про беззаконня і т.п. (а то, що творять їх діти – це законно?).

До них приєдналися і правозахисники, наприклад, віце-президент фундації “Захист Прав Дітей” Олексій Лазаренко сказав:

На облік ставиться лише булер, тобто агресор. Якщо колектив вважатиме, що агресор крутий, бо ним зацікавилась поліція, то його статус ще більше підніметься в колективі й буде підігрівати зухвалу поведінку. Можливо, на самій жертві це ще більше відіграється, тому що агресор уже ніби “герой”, а на дитину уваги вже ніхто не зверне.

Олексій Лазаренко
Олексій Лазаренко

Це що виходить? На облік треба ставити і жертву булінгу? Або краще нікого не ставити і забити на все?

 «Буллінг»

 

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.