Елітна освіта: де і за скільки вчаться діти українських політиків

Згідно з офіційними даними 27% чиновників вибрали для своїх дітей закордонні ВНЗ.

Діти українського президента Володимира Зеленського поки ще школярі. Син Кирило ходить до другого класу, а дочка Олександра – в 10. Обидва спадкоємця президента вчаться в приватній Новопечерський школі Києва. Рік навчання в цій школі коштує близько $ 11 000, а для молодших класів – $ 13 000.

Діти Зеленського вчаться в приватній столичній школі
Діти Зеленського вчаться в приватній столичній школі

Колишній президент України Петро Порошенко на освіту своїх дітей грошей не шкодує. Його дочки Олександра та Євгенія і син Михайло паралельно з Київським ліцеєм здобували освіту в одному з найпрестижніших коледжів Європи – в британському Сoncord College. Вартість навчання на рік на одну дитину – $ 45 000. У 2018 році Олександра і Євгенія Порошенко надійшли в Британський університет University of the Arts in London і University College London. Ціна навчання в рік становить $ 20 000.

Всі діти Порошенко вчаться в Великобританії
Всі діти Порошенко вчаться в Великобританії

Діти мера Києва Віталія Кличка Максим і Ліза живуть в Німеччині, де вчаться в Міжнародній школі Гамбурга (International School of Hamburg), де освіта коштує близько $ 20 000 в рік.

Дети Виталия Кличко учатся в Германии
Діти Кличка навчаються в Німеччині

Дочка колишнього прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана вчиться в приватній школі-пансіоні CATS College в Лондоні (Великобританія). Вартість навчання – $ 35 000 і окремо сплачується проживання в кампусі – $ 28 000.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.