“Косити” від армії більше не доведеться: в Україні готуються скасувати призов. Але тільки частково

У зв'язку з не дуже позитивною динамікою кількості захворілих коронавірус, призов цього року може бути скасований. Також про скасування призову на перспективу заговорили і в Збройних силах. Але це може бути реалізовано тільки при дотриманні деяких умов.

На брифінгу Головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак повідомив, що Україна в майбутньому може повністю відмовитися від плану призову, але в тому випадку, якщо буде правильно підготовлений надійний резерв. Це означає, що всі призовники повинні будуть пройти курс з тактичної медицині, і, як висловився Хомчак, повинні будуть вміти захистити свій будинок.

Скасування призову в армію 2020: всі подробиці від ВСУ

“Ми повинні створити таку систему роботи, щоб кожен біля свого будинку міг мінімально вміти захистити його “, – говорить Головнокомандувач.

Руслан Хомчак розповів, коли Україна відмовиться від призову

Він також зазначає, що тактична медицина може знадобитися людині де завгодно, тому це буде найперший навик, який будуть тренувати у потенційних захисників.

Нагадаємо, у зв’язку зі збільшенням кількості хворих, кілька областей України перейшли в червону епідеміологічну зону. Це зона жорсткого карантину, коли не ходить транспорт, не працюють розважальні заклади і т.д.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.