Ціна на газ для населення в Україні зросте вже в листопаді: Нафтогаз назвав нові тарифи

Уже в листопаді в Україні зросте ціна на газ для населення і це навіть без урахування вартості за його розподіл, доставку і ПДВ.

Головна українська газопостачальна компанія «Нафтогаз» підвищує тариф на природний газ з наступного місяця на цілих 34,7%. Так, в рамках місячного пакета ціна за кубометр становитиме 6,33 гривні проти жовтневих 4,70 грн.

Підвищення торкнулося і річного тарифу на 23,09% — в жовтні його вартість становить 5,24 грн/м³, а з листопада ця цифра зросте до 6,45 грн/м³.

При цьому клієнти «Нафтогазу» мають можливість придбати річний пакет до 31 жовтня, зафіксувавши тим самим ціну в 5,24 гривні за кубометр, щоб уникнути цінових коливань в майбутньому.

Оплата коммунальных услуг
Оплата комунальних послуг

Як повідомляє постачальник газу, зміна вартості обумовлена сезонним фактором — чим ближче зима, тим вищий попит, а також зростанням оптових цін на блакитне паливо. Судячи з усього, скоро воно стане золотим.

Справа в тому, що уряд використовує для розрахунку вартості газу європейські норми. Буквально за місяць в Європі вони зросли на 26%, в результаті чого довелося переглянути і вартість палива для українських виробників тепла.

Нафтогаз
Нафтогаз

Разом з цим споживачів запевняють, що в цьому році на відміну від минулого газові сховища України заповнені більш, ніж на 90%, тому тарифи будуть рости повільніше, ніж зазвичай.

Схожі статті

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.