Що допоможе вберегтися від зараження коронавірусом: єдиний спосіб

Відомий лікар-інфекціоніст Євген Дубровський нагадує, що зараження китайською хворобою відбувається при швидкому контакті.

На 100% немає способу, який би виключив можливість зараження, проте є заходи, які допоможуть запобігти потраплянню заражених частинок зі слизової одну людину на слизову оболонку іншого.

Зараз стрімко збільшується кількість хворих “короною”, і це пов’язано з тим, що люди перестали дотримуватися запобіжних заходів

коронавірус
коронавірус

Про маски і антисептики дуже швидко забули, хоча ще навесні-влітку їх скуповували цілими партіями. Єдине, що зараз реально працює – це соціальна дистанція, тобто ізоляція хворих. Про це в Фейсбуці пише лікар-інфекціоніст Євген Дубровський. Він уточнює, що, якщо ви не знаєте чи хвора людина, не підходьте до нього. Також він радить повністю обмежити себе від відвідин місць скупчення людей, а якщо, зважаючи на роботи, це неможливо, то обзаведіться засобами особистого захисту і правильно їх використовуйте.

“Все дуже просто: захворів – сиди вдома. Але в житті не так легко дотримуватися цього принципу “, – пише Дубровський. Але уточнює, що це просте правило допоможе не тільки позбавити себе від турбот і витрат, пов’язаних з лікуванням, а й збереже ваше життя.

коронавірус
коронавірус

Нагадуємо правила, які допоможуть уникнути зараження китайським вірусом:

– завжди після повернення з вулиці мийте руки, навіть якщо ви просто виходили в під’їзд;

– І не зостається в місцях скупчення людей або громадських місцях без масок;

– навіть в масці на відстані мінімум двох метрів від інших людей;

– уникайте тактильного контакту;

– носіть рукавички і не чіпайте руками продукти в супермаркеті;

– намагайтеся не використовувати готівку, віддавайте перевагу безготівковим розрахунком (безконтактної оплати);

– на час відмовтеся від вечірок, тусовок і інших зустрічей з друзями (по можливості, поки погода дозволяє, віддавайте перевагу зустрічам на свіжому повітрі збереженням дистанції).

І пам’ятайте, окремо ці ради не підстрахують вас від зараження. Ефект вони надають тільки в комплексі. Якщо ви відчули симптоми хвороби, терміново зверніться до свого лікаря або за номером 103. Не займайтеся самолікуванням.

Популярне

Схожі статті

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.