Київ огорнула імла: експерт пояснила, чи небезпечно це (ФОТО)

Сьогодні в столиці України спостерігалося погіршення видимості на дорогах - густий туман і сірий серпанок.

Багато українців також спостерігали це явище в інших регіонах – в центральній і східній частині. Жителі стурбовані – а чи не завдасть це природне явище шкоду їх дихальних шляхах і здоров’ю в цілому? Експерти дали пояснення.

Чи небезпечна ця “димова завіса” над Києвом та іншими містами?

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Начальник лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Ніна Ротач розповіла, що відбувається з повітрям в той час, коли з’являється ось така важка серпанок і “туманні хмари “.

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Ніна Ротач стверджує, що, незважаючи на такі навислі хмари, по допустимим нормам повітря в столиці нічим не небезпечний, адже не перевищує показники.

Єдиний показник, який знаходиться в два рази вище норми – це концентрація оксиду вуглецю. Це означає, що повітря забруднене більше, ніж зазвичай. В основному, це відбувається через концентрацію автомобілів і їх газів в великих містах, або після викиду шкідливих оксидів вуглецю якимись заводами.

Димка над Києвом
Димка над Києвом

Але в цілому ситуація залишається контрольована, і для осені, тим більше в дощову пору, це абсолютно нормальне явище.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.