Актор Станіслав Боклан сьогодні святкує день народження: всенародно улюбленого папік виповнився 61 рік

Актора Станіслава Боклана в обличчя знає практично кожен українець, котрий вдома має телевізор. Сьогодні герой багатьох серіалів відзначає 61-й рік від дня народження.

Станіслав Боклан в першу чергу – актор театру. У минулому році він відзначив два ювілеї відразу – 60 років і 25 років роботи на сцені Київського Молодого театру. Але ролі в таких популярних серіалах як “Папік”, “Слуга народу”, “Коли ми вдома”і “Кріпосна” зробили його не тільки відомим, а й улюбленим глядачами кіноактором.

Ролі Станіслава Боклана в кіно
Ролі Станіслава Боклана в кіно

Станіслав також із задоволенням бере участь в різних шоу, наприклад, його часто можна побачити на зйомках “Ліги сміху”. До речі, Боклан та президент Володимир Зеленський – близькі друзі, дружать сім’ями, незважаючи на різницю у віці.

Народився актор в невеликому містечку Брусилів Житомирської області. Його батьки були простими людьми – батько робітник на заводі, а мама – нянечка в дитячому садку. Коли народився хлопчик, батьки його назвали В’ячеславом, але в РАГСі, коли оформляли документи на дитину, співробітник наплутала і записала хлопчика як Святослава, а дату замість 12 січня – 12 лютого. Тепер актор жартує, що у нього два імені і два дня народження.

Станіслав Боклан в дитинстві
Станіслав Боклан в дитинстві

Після школи Станіслав пішов працювати на той же завод, де трудився його батько. Там потоваришував з хлопцем, який мріяв вступити до театрального. Той умовив Боклана піти з ним на підготовчі курси – просто так, за компанію. Станіслав загорівся ідеєю і теж подав документи, але на першому ж іспиті отримав двійку – комісія визнала його профнепридатним. Але хлопець не оступився, цілий рік займався, склав усі іспити на відмінно і був зарахований на курс Заслуженого артиста УРСР Бориса Ставицького.

Станіслав Боклан в юності
Станіслав Боклан в юності

Після навчання він 10 років у напрямку пропрацював в Донецькому обласному драмтеатрі в Маріуполі. Там молодий актор став також писати пісні. В середині 90-х актор перебрався до Києва, так як той театр перестав навіть виплачувати зарплату.

Станіслав Боклан на сцені театру, поруч м ним - його дружина Наталя Кленина
Станіслав Боклан на сцені театру, поруч м ним – його дружина Наталя Кленина

Станіслав давно і щасливо одружений на актрисі Молодого театру Наталії Кленіної (це його другий шлюб, про першу дружину нічого невідомо). У них народилася дочка Марія, а також Станіслав усиновив сина Наталії Кирила. Обоє дітей виросли і стали відомими особистостями. У чоловіка також двоє онуків – 2-х і 4-х років.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.