Перший сніг у Києві випаде вже у жовтні: синоптики дали детальний прогноз погоди на найближчий місяць

Осінь цього року дуже холодна та дощова. Потепління і так званого бабиного літа українцям цього року чекати не варто. Більше того, у жовтні вже прогнозують перші снігопади у центральній частині України.

Цьогорічне похолодання прийшло в Україну дуже рано. З першого дня осені в усіх областях України знизилася температура повітря та почалися дощі. Більше того, 18 вересня випав перший сніг. Випав він у Карпатах на вершині гори Піп Іван. Окрім снігу у Карпатах спостерігались і перші заморозки. Температура повітря впала до 1 градуса зі знаком мінус.

В Україні випав перший сніг
В Україні випав перший сніг

Згідно з прогнозами метеосайту Wisemeteo, жителі центральної частини України зовсім скоро теж побачать сніг. На 17 жовтня синоптики прогнозують перший сніг у столиці України.

Незважаючи на це, другий місяць осені в Україні буде відносно теплим і з невеликою кількістю опадів. У перший тиждень жовтня температура повітря у Києві триматиметься в межах 17-19 градусів вдень та 7-8 градусів уночі. Потім буде поступове похолодання. Температура повітря у другій половині жовтня триматиметься в межах 13-15 градусів вдень та 4-8 градусів вночі.

Перший сніг у Києві випаде вже у жовтні
Перший сніг у Києві випаде вже у жовтні

Слід зазначити, що сніг у жовтні прогнозується не лише у Києві, а й в інших областях України. Так, за прогнозами синоптиків, перший сніг в південній Україні, зокрема в Одесі, буде 21 жовтня. А ось в іншому південному місті України, а саме у Миколаєві, сніг у жовтні чекати не варто.

На західній Україні, а саме у Львові перший сніг прогнозується 26 жовтня. В іншому місті західної України, а саме в Ужгороді, синоптики прогнозують сніг на 14 жовтня.

На східній Україні, зокрема у Харкові, перший сніг буде 16 жовтня. А от у місті Дніпро снігопади на жовтень не прогнозують.

На півночі України жовтень буде сухим та відносно теплим. Однак перший сніг випаде й там. Так, у північних містах України, а саме у Сумах, Житомирі та Чернігові перший сніг може випасти 4-6 жовтня.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.