Чоловіка Марченко Медведчука обміняли на 200 українських воїнів, які захищали Маріуполь: “Не шкода віддати”

Ранок починається не з кави, а з добрих новин. На волю повернулися військові, які були у російському полоні від початку окупації Маріуполя. Тепер захисники "Азовсталі" у безпечному місці

З самого ранку на всіх українців чекала приголомшлива новина – з російського полону було звільнено понад 200 воїнів Збройних сил України. Ключовою фігурою в обміні полоненими став кремлівський кум Віктор Медведчук, який тривалий час перебував під вартою за державну зраду.

Окрім Віктора Медведчука Україна “позбавилася” від 55 російських полонених. Наразі захисники “Азовсталі” та Маріуполя перебувають у безпечному місці. Окрім російської та української сторони в обміні полоненими брала участь Туреччина. Саме тому звільнені українські військові зараз перебувають на турецькій території та залишаться там до кінця війни.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував подію та повідомив, що Віктор Медведчук уже дав усі можливі свідчення, а тому уряд ухвалив рішення обміняти його на українських воїнів. Крім того, заявив президент, таку людину не шкода віддати.

Ми обміняли одного фаната росії на 200 воїнів… Віддати Медведчука за справжніх воїнів не шкода. Він пройшов усі слідчі дії, передбачені законодавством

– заявив Володимир Зеленський.

Також президент України заявив, що у процесі переговорів щодо обміну полоненими українській стороні пропонували лише 50 військових в обмін на Віктора Медведчука. Проте уряд продовжував наполягати на збільшенні кількості полонених і досяг остаточного результату – в безпеку повернулися понад 200 захисників Маріуполя.

У Мережі на новину вже встигли відреагувати й українські селебріті. Знаменитості поділилися щирими радісними емоціями від новини про те, що українських захисників нарешті звільнено.

Лілія Ребрик у своєму особистому блозі поділилася з фанатами радісною новиною
Лілія Ребрик у своєму особистому блозі поділилася з фанатами радісною новиною

На особистих сторінках у соціальних мережах новиною з підписниками поділилися Лілія Ребрик, Наталія Могилевська, Олександр Кривошапко, Ектор Хіменес-Браво та багато інших українських знаменитостей.

Інстаграм-історії кулінара Ектора Хіменеса-Браво
Інстаграм-історії кулінара Ектора Хіменеса-Браво

Артисти висловили своє щастя та поділилися позитивними новинами. Крім того, зірки прокоментували, що вони неймовірно щасливі з того, що захисників нарешті повернули на волю.

Українська співачка Наталія Могилевська теж продемонструвала свої емоції у Мережі
Українська співачка Наталія Могилевська теж продемонструвала свої емоції у Мережі

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.