Ніжний пісочний пиріг з яблучним варенням: тісто на сметані виходить м’яким і в міру сухим

Приготувати пісочний пиріг під силу навіть кулінару-початківцю. Рецепт тіста простий, а виходить справжня смакота.

До аромату свіжоспеченої випічки неможливо бути байдужим. А якщо це ще й домашні пироги або булочки, приготовані своїми руками, то смак відчувається навіть у повітрі. І готується вони не так складно, як багато хто думає.

Наприклад, цей рецепт пирога дуже простий. Пісочне тісто замішується легко і завжди виходить смачним. А варення можна використовувати будь-яке, яке любите. Але сьогодні пропонуємо приготувати саме з яблучним. Адже класику люблять усі.

Пісочний пиріг з яблучним варенням

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 г
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Цукор – 30 г
  • Сметана – 80 г
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Яблучне варення – 350 г

Час випічки і температурний режим: 30-40 хвилин, 190℃

Приготування (відео-рецепт):

У миску просіяти борошно. Додати сіль і розпушувач. Перемішати вінчиком, щоб інгредієнти рівномірно об’єдналися.

Холодне вершкове масло натерти на крупній тертці. У процесі натирання масло потрібно постійно обвалювати в борошні. Потім руками перетерти до стану дрібної крихти.

В окремій мисці з’єднати яйце, ваніль, звичайний цукор і сметану. Перемішати вінчиком. Додати лимонний сік і знову перемішати.

Сметанну суміш вилити в борошняну масу, і замісити тісто. Перекласти його в миску, накрити харчовою плівкою. Поставити в холодильник на 1-1,5 години.

Охолоджене тісто розділити на дві частини. Одну розтягнути руками в коло трохи більше діаметру форми, в якій будете пекти. Перекласти у форму і зробити невисокі бортики.

На тісто викласти яблучне варення.

Прикрасити пиріг сіточкою з тіста, яке залишилося. Для цього необхідно розкачати його в коло і розрізати на смужки, які потрібно викласти на начинку. Після цього пиріг можна відправити в духовку.

Рецепт пирога с вареньем
Рецепт пирога з варенням

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.