Домашнє шоколадне печиво: краще, ніж з магазину – і дешевше!

Цей рецепт відмінно підійде для любителів печива.

Ні для кого не секрет, що печиво – це звичайне доповнення до чаю або чашки кави. Але що робити, якщо в магазин йти не хочеться, печива будинку немає, а в холодильнику є базовий набір продуктів? Відмінний рецепт домашнього шоколадного печива полегшить ваше чаювання і зробить його приємним.

Інгредієнти для шоколадного печива

Для того щоб приготувати домашнє шоколадне печиво на 5 порцій вам знадобиться:

  • 1 склянка борошна;
  • півсклянки цукру;
  • одне куряче яйце;
  • 3 столових ложки без гірки какао-порошку;
  • 75 г вершкового масла;
  • пів чайної ложки розпушувача;
  • сіль за смаком.

Калорійність такого блюда становить 386 калорій на 100 г порції

Домашнє шоколадне печиво
Домашнє шоколадне печиво

Щоб спекти класична домашнє шоколадне печиво, підготуйте масло і яйця заздалегідь. Дістаньте з холодильника, щоб вони були не холодні.

Цукор можете змолоти в цукрову пудру, так він швидше і краще розчиниться.

Просіваємо у велику миску розпушувач, борошно, какао і сіль. Перемішуємо.

В іншій мисці збиваємо яйце з цукром, це можна робити віночком, а можна робити блендером. Збиваємо цю суміш до появи пишної піни і робимо так, щоб цукор або цукрова пудра повністю розчинилися.

У цю суміш додаємо масло, потім змішуємо сухі інгредієнти і яєчну суміш, ретельно перемішуємо. Все поміщаємо в тазик, загортаємо харчовою плівкою, прибираємо в холодильник приблизно на 40-60 хвилин.

За кілька хвилин до того, як дістати цю суміш з холодильника, ми включаємо духовку і розігріваємо її до 180 градусів. Потім беремо тісто, поділяємо його на маленькі кружечки за розміром печива і викладаємо на пергамент для випікання. Викладаємо приблизно на відстані 2-3 см один від одного, так як під час приготування печиво трохи розповзається, і потрібно, щоб воно не склеїлося.

Домашнє шоколадне печиво
Домашнє шоколадне печиво

Випікати печиво протягом 8-10 хвилин. Смачного!

Схожі статті

Цей сніданок раз на тиждень готую обов’язково: тортилья з консервованою рибою + салат з грибами — на додачу

Девіз цього сніданку: "Максимально швидко, максимально смачно!" Пропонуємо вам дуже смачний рецепт зі звичайних продуктів для того, щоб зарядити свій організм енергією зранку й на весь день.

300 г м’ясного фаршу + лаваш: апетитні рулетики на сніданок, обід чи вечерю. Готую лише так, бо дуже смачно

Смачні рулетики з лаваша та м'яса дуже просто приготувати вдома. А для начинки можна взяти не лише м'ясний фарш, але й будь-які улюблені продукти.

Діти стали вчиться краще, щоб я частіше готувала цей десерт. А знайомі просять рецепт: простий торт “Пагорб”

Для приготування смачного десерту не обов'язково брати дорогі та складні продукти. Смаколик можна приготувати з найпростіших інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт шоколадного торта "Пагорб".