Кутя на Різдво з булгура з маком, медом і горіхами: як легко і швидко приготувати різдвяну страву?

Рецепт різдвяної страви простий і швидкий. Кутя на Різдво з булгура виходить смачною і розсипчастою. За бажанням можна додати різні сухофрукти.

Кутя є однією з головних страв, яку подають на Святвечір і на Різдво. Що ще потрібно приготувати на Святу вечерю, читайте тут – 12 пісних страв.

Зазвичай різдвяну кутю готують із пшениці, додають горіхи, сухофрукти, іноді прянощі. А якщо шукаєте новий рецепт для себе, то спробуйте приготувати кутю з булгура.

Інгредієнти:

  • Булгур – 1 склянка
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Мак – 2 ст. л. + окріп
  • Мед – 3 ст. л.
  • Волоські горіхи – 80 г
В кутью можно добавить различные сухофрукты
У кутю можна додати різні сухофрукти

Приготування куті з булгура

Мак залити окропом. Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді, перекласти в миску. Коли горіхи охолонуть, подрібнити за допомогою ножа.

Потім сковороду добре розігріти з рослинною олією (також підійде і вершкове масло). Висипати булгур і злегка обсмажити кілька хвилин.

Додати дрібку солі, перемішати, влити дві склянки води. Коли булгур закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати до випаровування рідини.

Далі з’єднати булгур з маком (воду злити). Перемішати, прогріти дві хвилини, і вимкнути вогонь. Потім додати горіхи та мед.

Готову різдвяну кутю можна заправити узваром або просто солодкою кип’яченою водою.

Докладний рецепт приготування куті з булгура, а також узвару дивіться у відео.

Популярне

Схожі статті

Син виріс точною копією Жанни Фріске: Дмитро Шепелєв вийшов у світ з двома синами і нерідною донькою

Вдівець Жанни Фріске Дмитро Шепелєв вперше за довгий час з'явився на публіці з синами та падчеркою. 10-річний син Фріске Платон дуже схожий на свою зіркову маму.

Десерт смачніший за Кіндер Пінгві: шоколадний торт, від якого домашні в захваті. Роблю майже щодня і мало

Вологий шоколадний торт, перемащений ніжним вершковим кремом, сподобається як дорослим, так і дітям. Готується все елементарно просто — спробуйте!

“Чоловіка тобі багатого”: Ксенія Мішина в латексі дала пораду всім жінкам, які і самі можуть розбагатіти

Ксенія Мішина продемонструвала кадри з нової фотосесії. Окрім того, знаменитість поділилась роздумами стосовно фрази, яку вона чула багато разів.