Пиріг з капустою на картопляному тісті від Ольги Матвій: простий і смачний рецепт, який полюбить уся сім’я

Не поспішайте викидати вчорашнє пюре, приготуйте краще апетитний пиріг з капустою на картопляному тісті. Виходить ситно, смачно і нагадує зрази.

Усім любителям зраз присвячується. Кулінарний блогер Ольга Матвій поділилася супер смачним рецептом відкритого пирога з капустою, який готується на картопляному тісті.

Зваріть картоплю або візьміть уже готове або навіть вчорашнє пюре. У будь-якому випадку пиріг вийде дивовижним. Відео в кінці рецепта.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 г
  • Борошно – 4-7 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сало – 100 г
  • Капуста – 500 г
  • Грудинка копчена – 50 г
  • Сіль, перець і базилік за смаком

Спосіб приготування

Картоплю заздалегідь відварити в підсоленій воді. Вона повинна повністю охолонути. Потім її потрібно розім’яти товкачкою.

У картоплю додати яйце і м’яке вершкове масло. Перемішати до однорідності.

Поступово всипати борошно, і замісити картопляне тісто.

Капусти нашаткувати, моркву натерти на тертці. Цибулю нарізати півкільцями.

На сковороду налити трохи рослинної олії. Нарізати довільно сало і копчену грудинку. Викласти все на сковороду, додати цибулю, обсмажити до золотистості цибулі. Перекласти на тарілку.

У сковороду відправити моркву і капусту. Додати ще трохи рослинної олії, тушкувати близько 25 хвилин. Обов’язково додати спеції за смаком. Потім додати ще цибулю з салом. Тушкувати все до готовності.

Деко застелити пергаментним папером. Руки змочити водою, і розтягнути картопляне тісто по дну форми, формуючи бортики. Зверху розподілити начинку.

Духовку розігріти до 180 градусів. Запікати приблизно 20 хвилин у режимі верх/низ без конвекції. За 10 хвилин до готовності пиріг можна накрити фольгою, якщо підгоратиме.

Як приготувати пиріг з капустою на картопляному тісті: відео-рецепт

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.