Шарувате печиво без яєць і розпушувача – “Наполеон”: ніжне і дуже смачне, а готується швидко

Шарувате печиво "Наполеон" виходить ніжним, повітряним і смачним. Для приготування випічки до чаю знадобиться усього п'ять найпростіших продуктів.

Продукти:

  • Борошно – 220 г
  • Охолоджене вершкове масло – 170 г
  • Крижана вода – 70 мл
  • Оцет 9% – 0.5 ст. л.
  • Цукор – 110 г

Приготування

Пшеничне борошно просіяти. Холодне вершкове масло нарізати кубиками, потім з’єднати з борошном. Перетерти руками до однорідної дрібної крихти. Щоб масло не розтануло від теплоти рук, це потрібно робити швидко.

Крижану воду змішати з оцтом, а потім поступово з’єднати з крихтою. Вливати порціями і замішувати тісто. Воно повинно вийти м’яким і нелипким. Тісто перекласти в пакет, покласти в холодильник на 40 хвилин.

Далі тісто треба розкачати в пласт товщиною близько 5 мм, посипати цукром, скласти навпіл. Потім злегка розкачати качалкою і знову скласти навпіл. Зверху присипати борошном і знову розкачати в тонкий пласт товщиною 5 мм. Так зробити ще 2 рази.

Після останнього, третього, раза тісто треба розкачати в прямокутний пласт товщиною 8 мм. Розрізати спочатку на смужки, па потім за допомогою фігурного або звичайного ножа на трикутники.

1

 ""

2  ""

Печиво перекласти на деко, яке потрібно застелити пергаментним папером. Випікати в розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15 хвилин.

Покроковий рецепт приготування печива Наполеон дивіться у короткому відео.

Печенье можно посыпать сахарной пудрой
Печиво можна посипати цукровою пудрою

Схожі статті

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.

Користуюся тільки цим рецептом. Діти вимагають, щоб готувала частіше: смачне горіхово-шоколадне печиво

Для затишного і теплого вечора обов'язково потрібен кухоль ароматного чаю. А який же чай без печива? Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого горіхово-шоколадного печива, яке припаде до смаку одразу.

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.