Як зробити шоколадні трюфелі з 2-х інгредієнтів – найпростіший рецепт смачних домашніх цукерок

Шоколадні трюфелі готуються досить просто і всього з двох доступних інгредієнтів. Для цукерок знадобиться невелика ємність, харчова плівка і трохи вашого часу.

Зробити шоколадні трюфелі з 2-х інгредієнтів можна легко в домашніх умовах. Цукерки виходять ніжними і смачними, головне вибрати якісні продукти.

Інгредієнти:

  • згущене молоко – 240 г
  • какао-порошок – 100 г
Дополнительно понадобится еще какао для посыпки
Додатково знадобиться ще какао для посипання

Приготування:

  1. Згущене молоко вилити в сотейник. Поставити на середній вогонь. Коли з’являться перші бульбашки з піною, зняти з вогню.
  2. Потім в гаряче згущене молоко просіяти какао-порошок через сито, щоб не було грудочок. Просівати потрібно поступово в три прийоми, після кожного ретельно перемішувати лопаткою до однорідної консистенції. Повинна вийти гладка густа шоколадна маса.
  3. Невелику форму для випічки або прямокутний контейнер застелити харчовою плівкою. Викласти приготовлену масу зі згущеного молока і какао, розрівняти і утрамбувати силіконовою лопаткою.
    За бажанням можна зробити цукерки круглої форми. Для цього потрібно почекати, щоб маса трохи охолола і стала більш щільною.
  4. Зверху накрити плівкою в контакт. Тобто, щоб плівка торкалася поверхні шоколадної маси. Потім потрібно поставити в холодильник на 2-3 години.
  5. Після цього робочу поверхню присипати какао-порошком. Шоколадну масу витягти з форми, зняти плівку. Викласти на какао, розрізати на невеликі квадратики. Зверху також рясно посипати какао. Руками надати більш гладку форму. Перекласти на тарілку і знову злегка присипати какао.

Домашні шоколадні трюфелі зберігати в холодильнику.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.