Цукрове печиво на кефірі: рецепт ніколи не підводить, завжди виходить смачна випічка

Рецепт перевірений не однією господинею, тому не сумнівайтеся і готуйте сміливіше. Печиво на кефірі просто неможливо зіпсувати.

Більше до чаю нічого не купуємо в магазині, а готуємо самі листкове печиво на кефірі і без вершкового масла. Якщо його обваляти не в білому, а в коричневому цукрі, то вийде ще смачніше.

Інгредієнти:

  • кефір – 150 мл
  • цукор -2 ст. л. в тісто і додатково для обсипання
  • яйце – 1 шт.
  • рослинна олія – 70 мл
  • борошно – 320 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Приготування:

1. У миску, де будемо замішувати тісто, вливаємо кефір кімнатної температури.

2. Всипаємо цукор, додаємо яйце, рослинну олію і можна ще одну чайну ложку кориці, але це за бажанням. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції.

3. Борошно заздалегідь просіюємо, змішуємо з розпушувачем. Всипаємо в кефірну суміш, легко і швидко замішуємо м’яке тісто.

4. Тісто ділимо на частини, як на пиріжки. Потім по черзі кожну кульку тіста руками розтягуємо в невеликий пласт. Скручуємо трубочкою, робимо равлика, однією стороною опускаємо в цукор. Викладаємо на деко цукром догори.

5. Випікаємо 30-35 хвилин, в залежності від розміру печиво, при 180 градусах. Духовка вже має бути розігрітою.

Відео-рецепт:

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.