Юлія Висоцька приготував незвичайний ніжний наполеон з ягодами: рецепт бабусі на новий лад

Кулінарний блогер Юлія Висоцька нерідко ділиться своїми ексклюзивними рецептами, або ж бере звичні страви, і переробляє їх на новий лад.

Головним героєм її останнього кулінарного експерименту став відомий всім і улюблений багатьма торт Наполеон. Ми звикли посипати його крихтою, а Юлія показала, як неймовірно ніжно, красиво і стильно його можна оформити ягодами. Заінтриговані? Ми знайшли рецепт і готові ним поділитися.

Що потрібно для тіста Наполеона від Юлії Висоцької

  • 600 гр. борошна
  • 400 гр вершкового масла
  • 2 яйця
  • 150 мл холодної води
  • дрібка солі
  • 1 ст.л. оцту 9%
  • 2 ст.л. горілки

Що потрібно взяти для крему на торт Наполеон в домашніх умовах

  • 1 л молока
  • 8 жовтків
  • 300 гр цукру
  • 3 ст.л. з гіркою борошна
  • 2 ч.л. ванільного цукру

Покрокове приготування Наполеона з ягодами від Юлії Висоцької

Наполеон від Юлії Висоцької
Наполеон від Юлії Висоцької

Починаємо з тіста.

200 г попередньо охолодженого вершкового масла натерти на крупній тертці, всипати просіяне борошно, сіль і ножем порубати все в крихту, потім зробити невелике заглиблення, розбити в нього яйце, додати 1 ч. Ложку цукру, горілку, оцет і 75 мл крижаної води і вимісити однорідне гладке тісто. Сформувати з тіста кулю, помістити в пакет і прибрати в морозилку на 15 хвилин.

Молоко влити в сотейник і довести майже до кипіння, стручок ванілі розрізати, вийняти зерна і додати в молоко.

Приготувати крем: жовтки і 100 г цукру збити віночком, всипати крохмаль і знову збити, влити частина молока і ще раз збити, потім влити все в сотейник до залишився молоку і, постійно помішуючи, прогрівати на маленькому вогні, поки маса не завариться. Перелити в миску, додати вершкове масло і збити віночком, потім застелити поверхню крему харчовою плівкою і прибрати в холодильник.

Молоко влити в сотейник і довести майже до кипіння, стручок ванілі розрізати, вийняти зерна і додати в молоко.

робимо крем

Жовтки і 100 г цукру збити віночком, всипати крохмаль і знову збити, влити частина молока і ще раз збити, потім влити все в сотейник до залишився молоку і, постійно помішуючи, прогрівати на маленькому вогні, поки маса не завариться. Перелити в миску, додати вершкове масло і збити віночком, потім застелити поверхню крему харчовою плівкою і прибрати в холодильник.

Охолоджене тісто розкачати в прямокутник і загорнути краю до центру, потім скласти пласт вдвічі, так щоб вийшла «книжка». Прибрати тісто в пакет і ще на 15 хвилин помістити в морозилку.

Тісто розкачати в довжину і скласти конвертом, загорнувши до середини спочатку один край, а потім зверху другий край, відправити в пакет і в морозилку ще на 15 хвилин.

Тісто трохи придавити качалкою і розділити на 8 частин, 7 з них прибрати в пакет і в морозилку, решту розкачати спочатку на робочій поверхні, потім на папері для випічки в тонкий корж, накрити тарілкою і обрізати зайві краю. Часто наколоти тісто виделкою, перекласти разом з папером на деко і випікати в розігрітій духовці 5-7 хвилин. Так само випекти інші коржі і повністю остудити.

Вершки збити віночком в щільну масу, ввести в охолоджений крем, додати ром, все перемішати.

прикраса

Наполеон від Юлії Висоцької
Наполеон від Юлії Висоцької

Зверху викладаєте будь-які ягоди, які є у вас.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.