Як варити пшеничну кашу: всі перевірені способи

Пшенична крупа - це подрібнені зерна шліфованої пшениці твердих сортів.

Буває крупнодробленая і мєлкодроблєная пшенична крупа. Пшеничну кашу варять в товстостінній посуді або в каструлі з товстим дном. Масло додають в готову кашу. При бажанні в готову кашу можна додати молоко.

Як зварити розсипчасту пшеничну кашу

Розсипчасту кашу краще варити з крупнодробленой крупи, так як великі частки зерен пшениці будуть розварюються повільніше дрібних. Спочатку з пшеничної крупи треба вибрати сміття. Потім крупу треба помити. Це зручно зробити в ситі під проточною водою. А краще помити крупу в ємності, кілька разів заливаючи і зливаючи воду і видаляючи таким чином домішки. Зайву воду злити.

Як варити пшеничну кашу
Як варити пшеничну кашу

Налити в каструлю воду в співвідношенні 2 частини води на 1 частину крупи, довести її до кипіння, посолити за смаком. У киплячу воду всипати пшеничну крупу, перемішати. Під каструлею зменшити вогонь до мінімального, закрити каструлю кришкою і варити приблизно 20 хвилин. У процесі варіння можна кашу кілька разів перемішати. Каша готова, коли на дні каструлі не залишиться води, крупа збільшиться рази в 3 в обсязі і стане м’якою. Зняти каструлю з вогню і дати готової каші дійти під кришкою хвилин 15. Ще краще укутати її на півгодини у що-небудь тепле.

На 1 склянку крупи треба взяти 2 склянки води і 0,5 чайної ложки солі.

Як зварити в’язку пшеничну кашу

Як варити пшеничну кашу
Як варити пшеничну кашу

В’язка пшенична каша швидше звариться з подрібненою крупи. Але з крупнодробленой вона теж прекрасно вийде, треба буде тільки взяти більше води.

Щоб зварити в’язку кашу, треба крупу в каструлі залити холодною водою в співвідношенні на 1 частину крупи 3 або навіть 4 частини води в залежності від бажаної консистенції готового продукту. Якщо води знадобиться більше, ніж її додано спочатку, в процесі варіння воду в будь-який час можна буде долити.

Довести вміст каструлі до кипіння, зменшити вогонь до мінімального, посолити, перемішати, накрити каструлю кришкою. Варити до потрібної консистенції близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Готової каші дати настоятися під кришкою 5-10 хвилин.

На 1 склянку пшеничного крупи буде потрібно 3-4 склянки води і 0,5 чайної ложки солі.

Схожі статті

Свекруха пригостила рибним манником: тепер цей пиріг став нашим улюбленим. Рибу іноді заміняю на курку

Якщо приготувати тісто для рибного пирога за цим рецептом, то воно пропечеться рівномірно й не буде ефекту мокрої випічки. Тому навіть ті, хто не любить рибу, з'їдять шматочок із задоволенням.

Не рецепт, а золото! М’який і соковитий шашлик з димком у духовці: весь секрет у правильному маринаді

Шашлик – смачне, замариноване м'ясо запечене на мангалі. Та приготувати смачний шашлик можна не лише на природі. Як запекти шашлик у духовці – далі у матеріалі.

Улюблений дачний рецепт: готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба. Така смакота, і завжди під рукою

Цей рецепт обов'язково припаде до вподоби тим, хто цінує свій час. Дізнайтесь, як покроково приготувати тефтелі, а потім заморозити так, щоб вони не втратили вигляд.