Як варити кукурудзу і скільки часу: просто і покроково

Кукурудза - справжній літній символ. Багато з нетерпінням чекають серпня, щоб купити кукурудзу і зварити її у себе вдома.

Цікаво, що тимчасові рамки, скільки варити кукурудзу на грубці у всіх різні. Хтось варить 2-3 хвилини, а хтось – 3-4 години. Так як же правильно варити кукурудзу? Ми досліджували це питання, і готові дати вам правильний рецепт приготування цього простого блюда.

Як варити кукурудзу в качанах

Як варити кукурудзу
Як варити кукурудзу

Спочатку потрібно відокремити безпосередньо качан від волосків і зеленого листя. Їх можна викинути, деякі їх промивають, просушують, а потім використовують в лікувальних цілях.

Каструлю теж потрібно вибирати з обережністю – найкраще варити кукурудзу в металевій ємності з товстим дном.

Отже, заповніть дно каструлі листям, а зверху викладаєте кукурудзу. Наливаєте холодну воду так, щоб качани були повністю занурені в воду. Потім ставите на вогонь.

Так скільки ж часу варити кукурудзу?

Як варити кукурудзу
Як варити кукурудзу

Коли кукурудза в каструлі закипить, її потрібно ще проварити 15 хвилин. Це стосується абсолютно будь-кукурудзи всіх сортів.

Потім залиште її в каструлі на 15 хвилин, дістаньте, щоб вона трохи охолола, посоліть, і подавайте. Ваші гості і домашні будуть просто в захваті!

Популярне

Схожі статті

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.