Той самий закусочний пиріг, який люблять і готують все: простий покроковий рецепт

Ну хто з нас не любить пироги? Пироги, як правило, люблять всі. Тільки от не всі люблять і хочуть їх готувати, хоча рецепти дуже прості.

Рецепт пирога, зазначений в цій статті – універсальний. По-перше, всі інгредієнти доступні і за ціною, і за місцем покупки – їх можна знайти в звичайному супермаркеті. По-друге, рецепт дуже простий. Його зможе приготувати абсолютно будь-яка людина, навіть той, хто жодного разу не займався випічкою. По-третє, багато часу на нього вже точно не доведеться витрачати, тому частування буде готово в найкоротші терміни.

Інгредієнти для пирога:

  • Борошно 300 г
  • Масло або маргарин 150 г
  • Кефір 100 мл
  • Розпушувач 2 ч. Л.
  • Сіль 1 ч. Л.

Для начинки потрібно взяти:

  • Цибуля ріпчаста 700 г
  • Плавлені сирки 3 шт.
  • Яйця 3 шт. + 1 білок
  • кріп
  • Рослинна олія для обсмажування 3-4 ст. л.
  • Яєчний жовток для змазування пирога
  • Кунжут 2 ст. л.

Процес приготування

курячий пиріг
курячий пиріг

Берете миску, і наливаєте туди вершкове масло, яке заздалегідь розтопили. Можете зробити це за допомогою парової лазні, а можете і в мікрохвильовці. Далі туди потрібно додати кефір, сіль і перемішати. Просіяти борошно, додати розпушувач.

Наступним етапом йде ретельне перемішування тіста – можна зробити це руками, можна ложкою. Головне – вимішати так, щоб не залишилося грудочок.

Потім загорнути його в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин, поки будете готувати начинку.

Цибулю нарізати не сильно дрібно і на повільному вогні обсмажити на олії до золотистого кольору. Плавлені сирки натерти на крупній тертці. До них додати три яйця і один білок, остиглий цибулю і спеції. Перемішати.

Тісто розділити на дві частини: 2/3 і 1/3. Першу розкачати в пласт діаметром більше, ніж ваша форма. Перекласти у форму, сформувати бортики. Викласти начинку, рубаний кріп і за бажанням ще твердий сир.

Другу частину тіста розкачати в тонкий пласт, накрити начинку і защипнути краю.

Пиріг змастити жовтком, посипати кунжутом. Випікати близько 40 хвилин, 180 ℃.

Смачного!

Більше рецептів дивіться на нашому сайті. Також в інших розділах ви можете знайти актуальні новини та події зі світу зірок.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.