Смажені пиріжки як у бабусі: найпростіший рецепт за три копійки

Складно знайти людину, яка не любить смажені пиріжки. Хтось любить з капустою, хтось з горохом, хтось з м'ясом, але все без винятку люблять пиріжки з картоплею.

У цій статті ми поділимося з вами простим рецептом приготування пиріжків, які точно вийдуть як у бабусі. Ідея рецепта взята з сайту Кухар. ру.

Інгредієнти для тіста

  • Вода – 200 мілілітрів
  • Дріжджі сухі – 1 Чайна ложка
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 0,5
  • чайних ложки
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Борошно – 400 Грам
  • Картопля – 800 Грам
  • Масло вершкове – За смаком
  • Молоко – За смаком

Процес приготування

смажені пиріжки
смажені пиріжки

Спочатку підготуйте всі інгредієнти. Бажано заздалегідь дістати їх з холодильника, так як вони повинні бути всі кімнатної температури.

Берете миску, туди ллєте теплу воду, потім додайте цукор і дріжджі. Акуратно перемішайте і поставте в тепле місце на п’ятнадцять хвилин.

Додаємо туди після цього рослинне масло і сіль, а також борошно частинами, щоб не було грудочок.

смажені пиріжки
смажені пиріжки

Зберіть тісто в кулю, змастіть маслом, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. Тим часом приготуйте начинку. Картопля очистити, нарізати на частини і залийте водою. Відваріть до готовності. Воду злийте, додайте шматочок вершкового масла і сіль. Потім частинами влийте гаряче молоко і перетворите картопля в пюре будь-яким зручним способом. Дайте начинці охолонути. На той час тісто готове. Воно повинно збільшитися приблизно в 2 рази. Обімніть тісто руками і розділіть на частини. Кількість частин залежить від бажаного розміру пиріжків. В середньому виходить 12-16 штук. Кожну частину обваляйте в борошні, розкачайте і викладіть по центру начинку. З’єднайте краю. Обсмажуйте і подавайте до столу!

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.