Головне осіннє частування – ароматна гарбузова каша: як її правильно приготувати

Осінь - час збирати урожай і готувати різні страви, смачні, насичені, цікаві. У цій статті ми розповімо вам як готувати гарбузову кашу.

Можливо, багато хто з вас скажуть, що гарбузова каша – це несмачно. Але якщо ви приготуєте цей найпопулярніший осінній десерт з допомогою нашого рецепта, то отримаєте дуже смачне і ароматне блюдо.

Гарбузова каша в духовці: інгредієнти

Щоб приготувати дане блюдо, вам буде потрібно взяти:

  • Пшоно – 1 стакан.
  • Гарбуз – 500 г.
  • Молоко – 3 склянки.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 30 г.
Гарбузова каша
Гарбузова каша

Процес приготування гарбузової каші

Візьміть пшоно, переберіть його, щоб в крупі не залишалося зайвої лушпиння. І ретельно (краще не один раз) промийте під водою кімнатної температури.

Беремо гарбуз, чистимо її і ріжемо середніми однаковими кубиками.

Потім три склянки молока наливаємо в каструлю, додаємо туди кубики гарбуза, і акуратно доводимо до кипіння. Як тільки молоко і гарбуз закиплять, то додаємо дрібку солі і пшоно. Потім зменшуємо вогонь, щоб молоко не початок згортатися.

І близько 15 хвилин варіть на маленькому вогні. Дуже важливо періодично помішувати, щоб не прикипіло і рівномірно зварилася.

Духовку розігріти до 180 градусів. Кашу перекласти в керамічний горщик. Додати кілька шматочків масла. Поставити горщик з кашею в духовку на 30 хвилин.

Гарбузова каша
Гарбузова каша

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Смачно, як у бабусі. Готую мега-порції, жодного не залишається: пишні пиріжки на кефірі з будь-якою начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки. Це проста, але водночас дуже смачна і ситна страва на будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пишних і ніжних пиріжків, для яких підійде будь-яка начинка.

Рецепт без заморочок. Усе склала і забула: дуже смачна вечеря виходить, а всього 5 простих інгредієнтів

Якщо в холодильнику є копчені ковбаски, а зі сніданку чи обіду залишилася відварена картопелька, можна змудрувати дуже смачну вечерю. Просто закладіть все це у духовку й очікуйте на результат.

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.