Рецепт пишних і золотистих пончиків

Обов'язково приготуйте пончики за цим рецептом. Вони навіть смачні без добавок. Але за бажанням пончики можна нафарширувати варенням або згущеним молоком.

Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • цукор – 3 ст. л з гіркою
  • сухі дріжджі -10 г
  • сіль – щіпка
  • борошно – 450 г
  • ваніль і коньяк – 1 ст. л за бажанням
  • рослинне масло для смаження – 500 мл

Спосіб приготування:

  1. Трохи тепле молоко з’єднати з дріжджами і цукром. Перемішати і через 10-15 хвилин додати половину борошна. Замісити тісто, накрити плівкою, і залишити в теплі, щоб підійшло.
  2. Потім тісто обмяти, додати яйце і замісити. За бажанням разом з яйцем додати коньяк.
  3. Розтопити вершкове масло, додати його і сіль до тіста, і знову замісити. Також зробити і з рештою борошна. Готове тісто накрити харчовою плівкою і залишити в теплі ще приблизно на 30 хвилин. Тісто має бути дуже м’яким і еластичним. До речі, замість вершкового масла можна взяти і рослинне.
  4. Коли тісто добре підійде, його потрібно обмяти руками, і сформувати кульки. Майбутні пончики викласти на деко, трохи приплюснути і знову накрити плівкою.
  5. Рослинну олію розігріти в каструлі з товстим дном. За допомогою лопатки пончики перенести в олію. Смажити на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Спробуйте один пончик. Якщо він сирий всередині, то потрібно зменшити вогонь.

Перед подачею пончики посипте цукровою пудрою. Вони виходять ніжними, м’якими і дуже смачними.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.