Як правильно варити нут: усі способи

Нут або турецький горох надходить до наших магазинів у сушеному вигляді, тому перед варінням його треба обов'язково замочити.

Замочування також допомагає зберегти форму нуту при варінні та збільшує його харчову цінність.

Спочатку нут треба промити холодною проточною водою. Якщо горох забруднений, попередньо слід вибрати з нього сміття. Промитий нут всипати в ємність і залити холодною водою на кілька сантиметрів вище за його рівень приблизно на 8 годин при кімнатній температурі. Зручно замочити нут на ніч. У процесі замочування обсяг горошин збільшується у 2-3 рази.

Процес замочування можна прискорити в такий спосіб. Залити нут у каструлі холодною водою для збільшення горошин обсягом. Довести воду з|із| нутом до кипіння, проварити 5 хвилин, і залишити на 1 годину, закривши каструлю кришкою.

Воду, в якій був нут, після замочування необхідно злити, а сам нут сполоснути проточною водою.

Варити нут треба в каструлі, заливши холодною водою із запасом. Пропорція кількості нуту та води не має жодного значення. Важливо, щоб у процесі варіння нут весь час був покритий водою. Довести воду з нутом до кипіння на великому вогні, потім зменшити вогонь до мінімального. При закипанні утворюється біла піна, яку треба зняти шумівкою. Вариться нут близько 1:00. У процесі варіння під час википання води можна її додавати. За 10-15 хвилин до закінчення варіння у воду додати сіль до смаку. Сіль додається в кінці варіння для зручності, тому що важко передбачити, скільки води википить.

Готові горошини нуту зберігають свою форму і стають м’якими всередині. Якщо планується з нуту приготувати пюре, наприклад, для хумуса, то його варіння треба збільшити на 20-30 хвилин. Готовність нуту легко визначити, розім’явши його горошину вилкою на тарілці.

Варений нут можна використовувати для приготування салатів та безлічі страв. Але можна варений нут вжити, як самостійну страву, додавши до неї відразу після варіння олію та спеції за смаком. Тільки робити це треба обов’язково, поки ще гарячий, щоб він максимально ввібрав в себе масло і аромати.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.