Рецепт пирога з дитинства: просто пісочне тісто і ніжна сирна начинка. Легка домашня випічка

Згадати запах маминого сирного пирога, поринути в дитинство та опинитися за сімейним столом допоможе нескладний рецепт пісочного пирога з сирною начинкою

Щоб приготувати пісочне тісто, знадобляться такі інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Розпушувач – чайна ложка
  • Цукор – 50 г
  • Яйце
  • Дрібка солі

Щоб приготувати ніжну сирну начинку, потрібно взяти:

  • Сир – 200 г
  • Сметана жирна – 100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Яйце
  • Борошно – 2 столові ложки

Можна додати ягоди за смаком та сезоном.

Як приготувати пиріг з сирним начинкою

Для приготування тіста спочатку потрібно змішати усі сухі інгредієнти. Далі додати вершкове масло, попередньо розм’якшене. Виделкою або ложкою перемішайте масло з борошном, поки не вийде однорідна крихтоподібна маса. Додати яйце і ретельно перемішати тісто до однорідної маси. Швидко зібрати тісто в кульку і залишити в холодильнику на півгодини.

Тим часом приготувати форму для випічки, змастити її олією. Після півгодини потрібно дістати тісто з холодильника, покласти грудку у форму і ретельно розім’яти його руками по дну і бортам, щоб вийшло рівномірне заглиблення. Якщо використовуватиме ягоди заморожені, то попереднє розморожування не потрібне. Можна також використовувати в начинці родзинки або сухофрукти.

Пісочний пиріг
Пісочний пиріг з сирною начинкою перед випічкою

Як приготувати сирну начинку до пісочного пирога.

Щоб приготувати начинку необхідно змішати сир, сметану, яйце, цукор, перетерти все в однорідну масу. Потім додати борошно. Далі викладаємо ягоди на тісто, зверху заливаємо начинкою, можна присипати ягодами чи жимолістю. Ставимо в духовку на 180 °. За 30-40 хвилин пиріг буде готовий. Після приготування пиріг повинен охолонути, тоді він не кришитиметься, а начинка залишатиметься стабільною. Головне, не перестарайтеся з кількістю ягід, щоб пиріг не вийшов надто вологий. Настав час кликати рідних за стіл. Смачного!

Схожі статті

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.