Як зробити тонкі млинці на молоці: додайте в тісто всього один інгредієнт і млинці не будуть рватися

Кожна господиня готує млинці по-різному. Є один секрет, який допоможе приготувати ідеально тонкі млинці, які не будуть рватися і завжди виходитимуть.

Як приготувати млинці на молоці розповість цей рецепт. Такі млинці гарні самі по собі з варенням, згущеним молоком або медом і з начинкою, солодкою та солоною. Секрет вдалого млинцевого тіста тільки в одному інгредієнті, який допоможе уникнути таких неприємностей, як приставання млинців до сковороди, вони не будуть рватися і вийдуть ажурними.

Інгредієнти

  • 1 склянка пшеничного борошна
  • курячі яйця – 2 шт
  • сіль – 1 дрібка
  • 1 склянка молока
  • 1 склянка окропу
  • рослинна олія – 2 ложки

Цієї кількості інгредієнтів вистачить на 12-15 млинців залежно від діаметра вашої сковороди.

Процес приготування

Вінчиком чи міксером збийте яйця із сіллю до утворення піни. Не перериваючись, влийте туди склянку окропу і слідом, продовжуючи збивати, склянку холодного молока. Всипте склянку борошна, додайте рослинне масло і з’єднайте всі інгредієнти до однорідності. За рахунок постійного помішування тісто для млинців вийде без грудочок.

Як зробити тонкі млинці на молоці.
Як зробити тонкі млинці на молоці

Добре розігрійте млинцеву сковороду, змастіть вершковим маслом і випікайте млинці до золотистості з обох боків. Лійте тонкий шар тіста, щоб млинці виходили тоненькими. Окріп в рецепті працює на те, щоб млинці виходили ажурними з маленькими дірочками.

Простий рецепт тонких млинців на молоці
Простий рецепт тонких млинців на молоці

До таких млинців підійде як солона, так і солодка начинка. Можна зробити класичний варіант сиру з родзинками або сиру з бананами. Несолодку начинку зазвичай роблять із смаженого м’ясного фаршу або попередньо відвареного м’яса, перекрученого у фарш, розбавляючи сухість сметаною, вершками. Також тонкі млинці можна подавати до чаю з варенням, медом або згущеним молоком.

Як зробити тонкі млинці на молоці.
Як зробити тонкі млинці на молоці

Спробуйте кілька варіантів та виберіть той, який сподобається вам найбільше.

Схожі статті

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.