Через м’ясорубку без стерилізації. Рецепт найсмачнішої баклажанної ікри на зиму у банках

Ви не хочете довго стояти на кухні, готуючи консервацію на зиму? Ми готові поділитися одним із найлегших і найсмачніших рецептів баклажанної ікри, яку ви приготуєте швидко та із задоволенням!

Для багатьох господинь процес підготовки консервації на зиму – це один із найменш улюблених і найскладніших періодів. Довгі варіння, смаження, стерилізація, підготовка, закрутка та розставляння готових банок по місцях забирають багато часу та сил. Більше того, коли приходиш додому втомлена з роботи, то голова забита зовсім іншими турботами, а тому завдання підготувати щось смачненьке на зиму – це буквально непосильне завдання.

Ми підготували для вас простий та смачний рецепт. Ікра з баклажанів без стерилізації готуватимуться швидко і без особливих витрат. Швидше записуйте рецепт та приступайте до приготування закаток на зимовий період!

Інгредієнти:

  • Баклажани – кілька кілограм;
  • Цибуля – 3 штуки;
  • Болгарський перець – 3 шт.;
  • Помідори – 2 штуки;
  • Цукор;
  • Томатна паста – кілька столових ложок;
  • Столовий оцет – 2-3 чайні ложки;
  • Перець та сіль за смаком;
  • Олія для смаження

Приготування:

Підготуйте всі потрібні для приготування інгредієнти і для власної зручності викладіть їх на стіл перед собою. Почніть із підготовки синеньких. Почистіть баклажани, обмийте їх та почніть нарізати. Різати потрібно кубиками середнього розміру.

Перший крок
Перший крок

Перекладіть нарізаний овоч в окрему миску. Для того, щоб ікра вийшла солодкою, м’якою і не гіркою, варто залишити баклажани нарізаними в піалі з холодною водою на п’ятнадцять хвилин. Після цього нехитрого прийому вся гіркота з овочів вийде.

Другий крок
Другий крок

Далі займіться підготовкою помідорів. Щоб легко очистити томати, злегка облийте окропом і зніміть шкірку. Після цього перетріть помідори в кашу і залиште в окремій тарілці.

Третій крок
Третій крок

Болгарський перець помийте, почистіть і позбавте від насіння з перегородками. Після цього поріжте перець соломкою або будь-яким іншим зручним для вас способом.

Четвертий крок
Четвертий крок

Почистіть та обмийте цибулю. Нарізати лук потрібно кільцями невеликої товщини. Якщо не хочете, щоб у готовій страві цибуля відчувалася, поріжте її дрібними кубиками – так при жарінні овоч зменшиться у розмірі і буде практично непомітним в готовій ікрі.

П'ятий крок
П’ятий крок

Поставте сковороду з маслом нагріватися на плиту. Викладіть на неї цибулю і злегка обсмажте. Після цього додайте баклажанів і продовжуйте обсмажувати овочі. Через 3-5 хвилин додайте на сковороду помідори та перець – перемішайте і продовжуйте смажити.

Шостий крок
Шостий крок

Не забувайте добре помішувати овочі, щоби ті не підгоряли. Залишіть овочі тушкуватися на повільному вогні. Усього овочі будуть готуватися приблизно 40 хвилин. За цей час сік встигне виділитися, а потім випаруватись.

Сьомий крок
Сьомий крок

Додайте томатну пасту, сіль і перець за смаком і добре перемішайте зміст сковородки. "Восьмий

Восьмий крок

Після цього розкладіть страву по банках і закрутіть кришки. Банки обробляти необов’язково, головне – зберігати в холодному приміщенні.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.