Пишні оладки на кефірі: три основні секрети для приготування ідеальної страви на сніданок (Рецепт)

Досвідчені кухарі виділили три секрети приготування пишних оладок на кефірі без присмаку соди і дріжджів у тісті. Це ідеальний сніданок до кави або чаю на кожен день.

Простий і перевірений рецепт пишних оладок на кефірі, які виходять повітряними і ніжними без додавання дріжджів, читайте нижче.

Список продуктів

  • 250 мл кефіру,
  • 1 яйце,
  • 180-200 грамів борошна,
  • 2-3 столові ложки цукру,
  • щіпка ваніліну,
  • пів чайної ложки соди,
  • щіпка солі,
  • олія.

Секрети приготування пишних оладок на кефірі

Найперший секрет пишності оладок – кефір має бути підігрітим до кімнатної температури, але не холодним. Так реакція соди відбуватиметься швидше і краще. Збийте яйце з цукром, сіллю і ваніліном, влийте в цю масу теплий кефір і перемішайте.

Борошно просійте і додавайте в тісто частинами, воно має вийти густим. Важливо не переборщити з борошном, інакше оладки вийдуть забитими, але якщо буде замало борошна, то вони розтікатимуться по пательні. Потім додайте соду і ретельно змішайте. Соду додавати треба в останній момент, тоді вона не віддаватиме у смаку.

Рецепт тіста для пишних оладок на кефірі
Рецепт тіста для пишних оладок на кефірі

Готове тісто на оладки залиште відпочити на 15 хвилин, поки сода і клейковина борошна, це друга важлива хитрість. Важливо не ставити тісто в холодильник, залиште при кімнатній температурі.

Після цього не перемішуючи, щоб не зруйнувати повітряність тіста, починаємо смажити на гарячій пательні з олією. Смажте під кришкою до рум’яної скоринки. Готові оладки викладіть на паперові рушники, які заберуть зайвий жир.

Як приготувати пишні оладки на кефірі
Як приготувати пишні оладки на кефірі

Оладки на сніданок подавати можна зі сметаною, варенням, медом, нутеллою, згущеним молоком, що більше подобається за смаком. Як напій зробіть чай чи каву, можна їсти їх також зі склянкою молока. Приємного апетиту!

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.