Як заморозити свіжі помідори на зиму: ТОП-3 варіанти заморожування томатів без консервації

Взимку в магазинах продаються привізні томати без яскравого аромату і з сумнівним вмістом вітамінів. Щоб мати доступ до свіжих овочів в холодну пору року, можна заморозити помідори на зиму.

Для заморожування підходять тільки стиглі, цілі та не перезрілі томати без пошкоджень. Як заморозити свіжі помідори на зиму в домашніх умовах? Заготовлюйте їх різними способами – нарізаними, цілими або у вигляді пюре.

Способи заморожування помідорів на зиму без консервації

Найпростіший варіант заготовити томати – зробити це без нарізання. Як заморозити помідори цілими? Чисті та сухі овочі невеликого розміру покладіть у зручну форму так, щоб вони не торкалися один одного. Приберіть у морозильну камеру, а коли вони повністю заморозяться, то розкладіть їх у підходящу тару – контейнери або звичайні пакети.

Для додавання помідорів у піцу, салати, борщ або інші страви можна заморозити їх шматочками. Спочатку зріжте з чистих томатів зайві частини, розріжте їх на дольки або кубики, не знімаючи шкірку. Застеліть піднос пергаментним папером і розкладіть помідори в один шар з інтервалом, приберіть в морозилку. Через годину томати можна перекласти в більш зручну тару і поставити на зберігання до зими.

Як заморозити свіжі помідори в морозильній камері
Як заморозити свіжі помідори в морозильній камері

Ще можна заморозити помідори на зиму у вигляді пюре. Підійдуть томати будь-якого розміру, але важливо, щоб вони були соковитими. Помийте помідори, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку і перебийте їх у пюре до однорідного стану, розлийте по пакетикам, пляшкам або заморозьте томатне пюре у ємності для льоду.

Як заморозити помідори у вигляді пюре
Як заморозити помідори у вигляді пюре

Також його можна заморожувати в одній великій формі, підійдуть силіконові форми для випікання кексів, а якщо немає – використовуйте звичайні пластикові стаканчики. Все, що потрібно зробити, це розлити пюре по формочкам, поставити їх на рівну дошку і прибрати в морозильну камеру. Заморожені у такий спосіб помідори універсальні, з них можна приготувати заправку до борщу, соус для піци, підливу до м’яса.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.