В які дні квасити капусту в жовтні і листопаді, щоб вона вийшла хрумкою: основні правила приготування

Розповідаємо, коли найкраще квасити капусту цієї осені, щоб вона вийшла хрумкою і соковитою. Це корисна страва, яка має бути на вашому столі зимою.

У жовтні збирають врожай білокачанної капусти, яка найкраще підходить для квашення. Для того, щоб вона була хрустка і соковита, треба вибирати перевірений рецепт і сприятливі дні для квашення капусти осінню.

Квашена капуста дуже корисна, в ній багато вітамінів та мінералів, потрібних організму. Коли капусту заливають сольовим розчином, починається процес бродіння, при якому бактерії перетворюють цукор в молочну кислоту і при цьому інші корисні речовини не руйнуються. Молочна кислота прискорює обмін речовин і всмоктування стінками шлунку корисних мікроелементів. Квашена капуста знижує рівень холестерину і цукру в крові, знижує вплив вільних радикалів, які руйнують клітини і тому покращується стан шкіри та зір. Дуже важливо в холоди підтримувати імунітет, з чим також допомагає квашена капуста, в якій багато вітаміну С.

В які дні квасити капусту в жовтні і листопаді, щоб вона вийшла хрумкою
В які дні квасити капусту в жовтні і листопаді, щоб вона вийшла хрумкою

В які дні квасити капусту: сприятливі дні по місячному календарю

Щоб капуста вийшла хрумкою, треба засолювати її у такі дні — 20, 23-26, 28-31 жовтня. У листопаді найбільш сприятливий день для квашення капусти – 7 листопада. Також підійдуть дати 1-7 і 25-30 листопада.

Правила приготування квашеної капусти

Для квашення треба брати капусту осінніх пізніх сортів, у яких дозрілі і щільні качани без зеленого листя або з мінімумом зеленого. Чим листя біліше, тим більше в їх складі необхідного для процесу бродіння цукру.

Не можна квасити капусту в алюмінієвому посуд, тому що молочна кислота роз’їдає алюміній і у страву потрапляють шкідливі речовини, з’явиться неприємний металічний присмак. Беріть емальовану каструлю великого розміру або скляні банки.

Перед шинкуванням капусту не мийте, а просто зніміть верхнє листя та видаліть забруднені або почорнілі місця. На кожні десять кілограмів капусти треба 200 грамів звичайної солі, йодована не підходить, тому що вона розм’якшує капусту.

Популярне

Схожі статті

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.

Ну просто тане в роті: мій фірмовий тортик із шоколадних млинців і вершкового крему! Без духовки та желатину

Ніжний, смачний та красивий у розрізі — млинцевий торт із вершковим кремом. Порадуйте домашніх новим десертом, який стане улюбленим у вашому арсеналі.