Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів: ділюся хитрощами при замішуванні тіста

Пишні оладки на кефірі – це ідеальний сніданок на кожен день. Секрет приготування заключається в декількох хитрощах, які знають досвідчені кухарі.

Не обов’язково додавати в тісто дріжджі, щоб оладки виходили пишними. Завдяки нашому рецепту ви зможете робити повітряні оладки без зайвих зусиль.

Інгредієнти

  • 1 куряче яйце,
  • борошно – 400 г,
  • кефір жирністю від 3% – 500 мл,
  • сіль – 0,5 чайної ложки,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • ванілін – 1 пакетик,
  • олія.

Простий рецепт пишних оладок на кефірі

Знадобиться глибока миска і заздалегідь дістаньте яйце з холодильнику, потрібно, щоб воно було кімнатної температури. Перший і найважливіший момент в приготуванні пишних оладок як пух – теплий кефір. Підігрійте кефір, у вибраній тарі змішайте його з яйцем, додайте сіль і цукор, більше ніж столову ложку цукру не додавайте, щоб оладки не горіли на сковорідці і не осіли після смажіння.

Додайте пакетик ваніліну, просійте борошно і поступово додавайте його в кефірну масу, регулюйте густоту тіста на око і не переборщіть з кількістю борошна. Додайте пів чайної ложки соди і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Сода в самому кінці – другий секрет, який зробить оладки повітряними.

Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів

Консистенція має бути як дуже густа сметана, яка важко спадає з ложки. Саме таке тісто потрібно для пишних оладок.

Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів

Розігрійте сковорідку з великою кількістю олії, викладайте тісто ложкою і смажте з обох боків до появи золотавого кольору під кришкою. Готові оладки викладіть на паперові рушники, щоб ввібрався зайвий жир.

Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів

Оладки виходять пишними і повітряними навіть без дрідждів в рецепті. Ванілін додає приємний аромат, подавати оладки можна з будь-якими додатками – ягоди, сметана, згущене молоко, варення, мед, нутелла, а запивати їх дуже смачно чаєм.