Картопляне пюре буде удвічі смачнішим, якщо додати лише 1 продукт

Картопляне пюре кожна господиня готує по своєму особливому рецепту. Але цю просту страву можна урізноманітнити за допомогою лише одного продукту.

Майбутніх професійних кухарів вчать окремим модулем в кулінарних навчальних закладах, як готувати картопляне пюре. Існують різноманітні тех-карти для різних видів пюре, де до грамів вказаний весь список необхідних інгредієнтів. Один з секретів, який допоможе досягти ідеальної консистенції страви – потримати почищену картоплю у воді близько пів години., але не треба різати картоплю, занурюйте цілими бульбами. Також в холодну воду треба покласти картоплю, якщо вона вже почищена, але варити її плануєте пізніше – так вона не потемніє.

Щоб не втратити харчову цінність картоплі та зберегти її особливий смак, пам’ятайте такі правила:

  • довго тримати її очищеною на воді чи на повітрі не можна;
  • не можна варити пюре в мідному та жестяному посуді, підійде емальований, скляний або керамічний;
  • картопля повинна бути занурена у воду на 1-2 сантиметри зверху, не більше;
  • каструлю накривайте кришкою.
Картопляне пюре буде удвічі смачнішим, якщо додати лише 1 продукт
Картопляне пюре буде удвічі смачнішим, якщо додати лише 1 продукт

Картоплини промивають від землі та бруду, очищають шкірку, видаляють все непотрібне, розрізають на декілька частин, заливають холодною водою, доводять до кипіння та варять при примірному вогні приблизно двадцять хвилин. Прискорити цей процес можна, розчинивши у воді столову ложку маргарину. Соліть картоплю тільки після закипання.

Як зробити картопляне пюре смачнішим

Досвідчені кухарі знають, як зробити ще смачнішим картопляне пюре. Для цього при варінні картоплі треба додати у воду часник або цілу цибулину, а після того, як пюре вже потовчене, рекомендують вбити в нього 2 яєчних жовтки. Завдяки тому, що пюре гаряче, жовток буде ніби заварений, це дасть особливий насичений присмак і гарний колір готовій страві.

Картопляне пюре буде удвічі смачнішим, якщо додати лише 1 продукт
Картопляне пюре буде удвічі смачнішим, якщо додати лише 1 продукт

Популярне

Схожі статті

Пішов від красуні-дружини до коханки, яка була молодшою за його дочку: буремний шлях Віктора Павліка

Протягом останніх декількох років особисте життя Віктора Павліка стало під "прицілом" уваги його фанатів. Сьогодні він одружений вчетверте. Що відомо про дружин артиста?

Розлучений Сергій Танчинець більше не приховує нову кохану: разом з Юлею гуляють попід ручку вулицями Одеси

Розлучившись через 15 років шлюбу, Сергій Танчинець деякий час не підтверджував чутки про роман із колегою Юліаною Корецькою. Та під час прогулянки Одесою парочка поводилася без обмежень.

Не поступається Мер’єм Узерлі: як виглядає старша сестра-співачка Хюррем Султан з “Величного століття”

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі стала популярною на весь світ. Про неї знають усі, на відміну від старшої сестри. Втім, родичка зіркової актриси така ж сама талановита.