Салат Олів’є по-новому: рецепт не з ковбасою, не з куркою, а з рибою: гості проситимуть добавки

Рецепт Олів'є незмінний роками, але скоро треба думати новорічне меню і самий час зробити цей салат цікавішим, адже класика – незамінна річ на столі.

Пропонуємо рецепт салату Олів’є з червоною рибою. Цю знамениту страву частіше готують з ковбасою, м’ясом або куркою, але спробуйте з рибою і більше по іншому готувати не будете, а гості проситимуть рецепт.

Салат Олів'є по-новому не з ковбасою і не з куркою
Салат Олів’є по-новому не з ковбасою і не з куркою

Інгредієнти

  • Слабосолена червона риба – 200 г,
  • Курячі яйця – 2 шт,
  • Картопля середнього розміру – 1 шт,
  • Морква – 1 шт,
  • Зелений горошок – 120 г,
  • Свіжий огірок – 100 г,
  • Петрушка – 7 г,
  • Майонез – 70 г,
  • Сіль – за смаком.

Рецепт Олів’є по-новому

Як зробити правильно Олів’є з красною рибою? Спочатку підготуйте інгредієнти. Яйця помийте, залийте водою, доведіть до кипіння та зваріть в круту при відкритій кришці 9 хвилин, переварювати яйця небажано, щоб жовток не потемнів. Коли яйця зваряться, залийте холодною водою, щоб охололи і легше чистилися від шкаралупи.

Салат Олів'є по-новому з рибою
Салат Олів’є по-новому з рибою

Промиті картоплю і моркву доведіть до кипіння, на середньому вогні варіть до готовності, яку перевіряйте ножем. Не забудьте, що картопля вариться швидше, ніж морква, тому її дістаньте з каструлі раніше, щоб не переварити. Готовим овочам дайте охолонути.

Для класичного салату Олів’є інгредієнти традиційно нарізаються кубиками, розмір обирайте на власний смак, але робіть всю нарізку однакову. З риби зніміть шкірку, якщо вона є, наріжте кубиками. Очистіть картоплю, моркву і яйця, також подрібніть. Огірок помийте, обсушіть, наріжте, якщо шкірка груба – зріжте. Консервований горошок відцідіть від рідини, петрушку помийте, обсушіть, мілко нарубіть. Зелень можна не додавати або замінити на кріп.

Салат Олів'є по-новому з рибою
Салат Олів’є по-новому з рибою

У глибокій ємності все змішайте, додайте майонез, трохи посоліть. Перед подачею на стіл салат Олів’є з рибою перекладіть в сервірувальне блюдо і готово.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.