В які дні квасити капусту в листопаді і грудні, щоб вона вийшла хрумкою: перевірений рецепт квашеної капусти

Зазвичай капусту квасять, коли вона поспіє, а ще, коли Місяць займе потрібну позицію. Читайте в нашій статті, в які дні квасити капусту в листопаді і грудні.

Народна мудрість каже, що капусту квасити треба обов’язково на зростаючий Місяць. Найкращий день для квашення – новолуння. Інші впевнені, що на смак і якість продукту Місяць не впливає, місячний цикл має значення під час посадки капусти та її подальшого зростання. Але наші бабусі завжди слідкували за місячним циклом, коли заготовлювали квашену капусту.

В які дні квасити капусту: сприятливі дні в листопаді і грудні

Щоб капуста вийшла хрумкою, її краще всього квасити в новолуння, при зростаючому Місяці. Не рекомендується займатися засолюванням при спадаючому Місяці, а найгірший день – повний Місяць.

  • Сприятливі дати в листопаді: 1-7 листопада і 25-30 листопада.
  • Сприятливі дати в грудні: 1-7 грудня, 23 грудня, 24-31 грудня.
Як і коли заквасити капусту, щоб вона вийшла хрумкою
Як і коли заквасити капусту, щоб вона вийшла хрумкою

Рецепт квашеної капусти

Зазвичай на 5 кілограмів капусти береться 1 кілограм моркви і 100 грамів солі. Капусту потрібно нашинкувати і розкласти на стіл шаром в 5-6 сантиметрів, присипати тертою на крупній тертці морквою, посолити та вимісити її руками, щоб хрустіла. Як тільки вона перестане виглядати ніби «сирою», перекладіть капусту в зручну тару, утрамбуйте руками, покладіть грузик зверху і залиште на 1-2 дні. Час від часу перевіряйте капусту, роблячи в ній проколи – так вийде гіркота.

Як і коли заквасити капусту, щоб вона вийшла хрумкою
Як і коли заквасити капусту, щоб вона вийшла хрумкою

Квашена капуста – дуже корисна для організму, вона містить багато вітамінів, мінералів, цукор під час бродіння перетворюється в молочну кислоту, не руйнуючи інші важливі для засвоєння речовини. Особливо важливо підтримувати свій імунітет в холодну пору року, а в квашеній капусті багато вітаміну С.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.