Пишний і ніжний пиріг на кефірі: дуже смачна і легка в приготуванні домашня випічка до чаю

Цей пиріг готується із найпростіших інгредієнтів, які є в кожного в холодильнику, а результат виходить приголомшливим. Пиріг виходить пишним, м'яким і дуже ніжним.

Пиріг на кефірі по нашому рецепту виходить пишним і пористим. На смак здається, що до його складу входить багато вершкового масла, а насправді в рецепті зовсім нема ні масла, ні олії. Всі інгредієнті прості і доступні кожному українцю.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт;
  • Ванільний цукор –-1 чайна ложка;
  • Цукор – 180 гр;
  • Кефір – 250 мл;
  • Розпушувач – 10 гр;
  • Борошно – 260 гр;
  • Родзинки – 100 гр.

Спосіб приготування:

У яйця додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером до побіління та збільшення маси в 2 рази. У збиті яйця з цукром додаємо 250 мл кефіру кімнатної температури, перемішуємо.

Пишний і ніжний пиріг на кефірі: приготування тіста
Пишний і ніжний пиріг на кефірі: приготування тіста

В отриману суміш додаємо борошно та розпушувач. Суміш ретельно вимішуємо і додаємо родзинки. Для того, щоб родзинки рівномірно розподілилися по всьому тісту, можна обсипати їх крохмалем. На 100 г родзинок потрібно приблизно 1 столова ложка крохмалю.

Пишний і ніжний пиріг на кефірі: приготування тіста
Пишний і ніжний пиріг на кефірі: приготування тіста

Тісто готове до випікання. Духовку потрібно зарання розігріти до температури 180 градусів Цельсія. Форму для випікання потрібно вистелити пергаментом для випічки.

Пиріг випікається 35-40 хвилин. Готовність первіряємо шпажкою: протикаємо деревяною шпажкою по середині пирога, шпажка має бути суха.

Після випікання пиріг різати одразу не варто, потрібно щоб він трішки охолов. По бажанню, посипаємо зверху цукровою пудрою.

Пишний і ніжний пиріг на кефірі
Пишний і ніжний пиріг на кефірі

Пиріг за цим рецептом виходить рихлим і вологим всередині, як кекс. Замість родзинок всередину можна додати будь-які сухофрукти, або навіть вишню, але її попередньо потрібно добре віджати від соку.

Смачного!

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.