Лінива та бюджетна “Шуба” в яйцях: як швидко та оригінально приготувати смачну страву на новорічний стіл

Кулінари поділились оригінальним та простим рецептом фаршированих "Шубою" яєць. Відомий салат ви зможете приготувати набагато швидше та прикрасити стіл незвичною подачею страви

Влітку всі люблять смакувати легкими овочевими салатами, втім взимку кожен українець принаймні раз готує відому “Шубу”. Традиційно цей салат вважають святковим, адже не кожен захоче витрачати купу час, аби просто поласувати закускою в будній день. Втім, кулінари поділились легким рецептом фаршированих салатом яєць. Відтепер ви зможете хоч кожен день готувати “Шубу”, а ваш новорічний стіл буде прикрашено нестандартною подачею страви.

Кожна домогосподиня хоче вразити своїх гостей красивим новорічним столом, саме тому ми пропонуємо звернути увагу на цікавий варіант приготування легендарної страви, яку кожен їсть з самого дитинства. Кулінарка Ольга Матвій на YouTube-каналі опублікувала незвичайний рецепт давно відомої страви. Отож, швидше записуйте!

Інгредієнти:

  • Яйця;
  • Буряк;
  • Цибуля;
  • Майонез;
  • Часник;
  • Оселедець;
  • Зелень;
  • Вода;
  • Оцет 9%;
  • Олія;

Спосіб приготування:

Відваріть буряк, почистьте та перетріть його за допомогою терки. Підсоліть буряк на смак та додайте олію. Дуже добре перемішайте.

Перш за все потрібно приготувати та натерти буряк
Перш за все потрібно приготувати та натерти буряк

Почистьте та дрібно поріжте цибулю. Різати овоч варто дуже дрібно, тому можете перебити його на блендері. Перекладіть в окрему тарілку або миску, додайте 50 мл води та 50 мл оцту. Залиште маринуватись, а після – злийте рідину. Не забудьте добре віджати цибулю. Додайте до миски з тертим буряком.

Дрібно нарізану цибулю потрібно залишити ненадовго маринуватись в оцті з водою
Дрібно нарізану цибулю потрібно залишити ненадовго маринуватись в оцті з водою

Варіть яйця не менше 10 хвилин, потім розріжте їх навпіл та вийміть жовтки. Перекладіть білки на красиве блюдо, а жовтки розімніть та додайте до посуду з буряком та цибулею. Туди ж потрібно додати нарізані зелень, часник та зелену цибулю.

Відділіть жовток від білка та розімніть його в окремій тарілці, а білок викладіть на тарілку
Відділіть жовток від білка та розімніть його в окремій тарілці, а білок викладіть на тарілку

Підготуйте філе оселедця, дрібно його наріжте та додайте до тарілки з лінивою “Шубою” та добре все перемішайте. У самому кінці потрібно додати майонез та трішки чорного перцю, викладіть це в яєчні білки, а зверху можна прикрасити зеленню.

Загальну масу з усіма інгредієнтами та майонезом потрібно дуже добре перемішати
Загальну масу з усіма інгредієнтами та майонезом потрібно дуже добре перемішати

Популярне

Схожі статті

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.

Ці пірамідки підкорюють кожного. Домашні змагаються за те, що залишилося: пельмені в незвичайному виконанні

Пельмені знайомі всім нам, це дуже проста і звичайна страва. Але що, якщо додати в неї трохи креативу? Сьогодні ми підготували рецепт пельменів «Пірамідок», які підкорять усіх з першої спроби.

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.