Голубці з м’ясом і картоплею, деруни зі шкварками, домашня ковбаска і узвар: українські рецепти на Новий рік

Українська кухня дуже різноманітна і цікава. Читайте у нашій статті рецепти традиційних українських страв на Новий рік, від яких пальчики оближеш.

Деруни зі шкварками по-українськи

Рецепт дерунів зі шкварками
Рецепт дерунів зі шкварками

Деруни готувати просто і швидко, це такі картопляні оладки, які можна готувати по-українські зі шкварками. Для приготування знадобиться 150 грамів свинячого сала, 0,5 кілограмів картоплі, 1 цибулина, 1 яйце, 2 ложки борошна, сіль і чорний перець за смаком.

Почніть приготування зі шкварок. Поріжте сало на дрібні шматочки, підсмажте на гарячій пательні без кришки 3-5 хвилин, посоліть і поперчіть. Шкварки зі сковороди зніміть, а жир не зливайте. Картоплю і цибулю натріть на дрібній тертці, відіжміть зайву рідину, додайте борошно, яйце і спеції, перемішайте. Смажте на гарячому смальці до рум’яності, подавайте з зеленню і шкварками.

Закарпатські голубці зі шматками м’яса і тертою картоплею

Рецепт голубців з м'ясом і тертою картоплею
Рецепт голубців з м’ясом і тертою картоплею

Для голубців візьміть кілограм білокачанної капусти, 800 грамів картоплі, 300 грамів свинини, 1 цибулю і моркву, півтори столові ложки томатної пасти, олію, воду, сіль і перець. Замість рису в традиційному рецепті буде терта картопля, а замість фаршу рублене м’ясо.

Для начинки нарубіть м’ясо, картоплю натріть на велику тертку, додайте зажарку з цибулі та моркви. В підготовлені капустяні листи заверніть начинку, краї заправте всередину, перекладіть їх у форму для випікання, залийте водою так, щоб вона покривала страву, готуйте в духовці при 180-200 градусах півтори години, на останні 30 хвилин залийте голубці томатним соусом.

Домашня ковбаска

Рецепт домашньої ковбаски з курячого філе
Рецепт домашньої ковбаски з курячого філе

Домашні сосиски або ковбаски приготуйте з курячого філе. Знадобиться 4 філе, 1 яйце, 100 мл молока, 50 грамів вершкового масла, харчова плівка і спеції.

Куряче філе пропустіть через м’ясорубку, додайте до фаршу молоко і яйце, сіль та перець, перемішайте. Викладіть на харчову плівку 2-3 столові ложки фаршу, утрамбуйте, загорніть в сосиски, зав’язавши кінці ниткою. Варіть їх 7 хвилин в киплячій воді, а потім обсмажте на вершковому маслі до рум’яності.

Узвар

Рецепт узвару
Рецепт узвару

Традиційний український узвар можна приготувати з такого набору продуктів — 350 грамів сухофруктів, 3 літри води, 8 столових ложок меду, 3 бутони гвоздики і 1 столова ложка маку.

Сушені фрукти та ягоди промийте під проточною водою, покладіть в каструлю і залийте трьома літрами води. Варіть на слабкому вогні 30 хвилин під кришкою. Після вимкнення плити додайте гвоздику і мак, добре перемішайте, коли узвар трохи охолоне, додайте мед.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.